BlacKkKlansman

Nieuwe films op Netflix: Pacific Rim: Uprising, Jack Reacher en BlacKkKlansman

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Deze week: een infiltratie binnen de Ku Klux Klan, monsters versus robots en Tom Cruise als ex-militair.

Pacific Rim: Uprising (2018)
Acteurs: John Boyega, Scott Eastwood, Charlie Day
Regie: Steven S. DeKnight

Tv-maker Steven S. DeKnight (Angel, Jupiter's Legacy) debuteerde twee jaar geleden als filmregisseur met Pacific Rim: Uprising, een vervolg op het grote 'robots tegen monsters' spektakel van Guillermo del Toro. Charlie Hunnam is de grote afwezige en John Boyega mag hem in de hoofdrol opvolgen, maar voor de personages hoef je niet te kijken, aangezien het script enkel en alleen zijn best lijkt te doen om als eindresultaat een commerciële franchise a la Transformers neer te zetten. Toch is de actie een stuk beter dan in Transformers-films - geen op elkaar inbeukende schroothopen, het blijft overzichtelijk - en wordt er in tegenstelling tot in het origineel ook volop in het daglicht geknokt. Na de film verscheen er tevens een animatieserie op Netflix.

BlacKkKlansman (2018)
Acteurs: John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier
Regie: Spike Lee

De premisse klinkt als een sketch uit Key & Peele (Jordan Peele was ironisch genoeg ook een van de producenten) of Chappelle's Show: zwarte man infiltreert de Ku Klux Klan. Het door feiten geïnspireerde verhaal over agent Ron Stallworth (John David Washington) die - met een joodse collega (Adam Driver) als proxy - dieper en dieper in de organisatie afdaalt is zo vreemd dat regisseur Spike Lee (Da 5 Bloods) zich dan ook genoodzaakt zag om een satirische insteek te gebruiken, een beetje zoals Doug Liman dat ook deed in American Made. En met succes: Lee kreeg voor het eerst sinds Do the Right Thing (1989) weer een Oscarnominatie voor zijn script en won vervolgens zijn allereerste beeldje. Topher Grace (That 70's Show) geeft gestalte aan David Duke.

Jack Reacher (2012)
Acteurs: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins
Regie: Christopher McQuarrie

Prima verfilming van het door Lee Child (foto, midden) geschreven One Shot, hoewel de die-hard-fans van zijn boeken niet tevreden waren met de casting van Tom Cruise (1,70 meter) als de bijna twee meter lange Jack Reacher. In dit eerste deel (het vervolg Never Go Back staat eveneens op Netflix) arriveert de immer rondzwervende ex-militair in Pittsburgh, waar een van vijf moorden beschuldigde ex-sluipschutter zijn hulp nodig heeft. De actiethriller werd gemaakt door Christopher McQuarrie, inmiddels de vaste regisseur van de Mission: Impossible-films van Cruise. Bijrollen zijn er voor Werner Herzog (ook een bad buy in The Mandalorian) en Robert Duvall (ooit eerder met Cruise te zien in Days of Thunder). Een derde film is van de baan, maar Alan Ritchson (Titans) zal de rol van Cruise overnemen in een Jack Reacher-serie.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook