Stay Close

Stay Close S01: geheimen en verborgen verledens

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Het misdaaddrama heeft alle herkenbare Harlan Coben-elementen.

De misdaadserie Stay Close volgt Megan Pierce (Cush Jumbo; The Beast Must Die). Ze heeft een ogenschijnlijk succesvol leven: ze woont in een mooi huis met de perfecte keuken, heeft drie kinderen en staat op het punt te gaan trouwen. Maar – zoals dat gaat in een Harlan Coben-verhaal – loopt ze al jaren met een geheim rond dat haar nu inhaalt. Na haar vrijgezellenfeestje vindt ze een fles champagne en enveloppe op haar stoep geadresseerd aan ‘Cassie’.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Megan blijkt vroeger te hebben gewerkt als danseres in Vipers: een nachtclub ergens naast een bos. Na de verdwijning van Stewart Green verdween zij ook en nam ze een nieuwe naam en identiteit aan (in het dorp naast waar ze eerst woonde?). Nu, 17 later, is er weer een man verdwenen in de buurt van de nachtclub: Carlton Flynn, de zoon van een rijke man. Wat ze niet weet is dat haar oudste dochter Kayleigh (Bethany Antonia) hem voor het laatst heeft gezien.

Rechercheur Michael Broome (James Nesbitt) en zijn partner (en ex-vrouw) Erin Cartwright (Jo Joyner), die op de verdwijning van Flynn worden gezet, ontdekken een connectie met de verdwijning van Green. Wanneer blijkt dat er nog meer mannen rond dezelfde datum en plek zijn verdwenen denken ze aan een seriemoordenaar. Ondertussen huurt vader Del Flynn (Ross Boatman) twee huurlingen in om zijn zoon te vinden. De ingehuurde preppy-ogende en musicaldansende moordenaars ‘Barbie en Ken’ voelen alsof ze in een andere serie thuishoren.

Megan moet haar verleden onder ogen komen en krijgt weer contact met oud-collega Lorraine (Sarah Parish) – met wie Broome nu en in het verleden een relatie had. Zij vertelt Megan dat Green nog leeft en haar zoekt. Als een man die op hem lijkt contact maakt met haar zoontje, moet ze stappen ondernemen om haar gezin te beschermen. Ze gaat naar haar oude vriend en advocaat Harry Sutton (geportretteerd door comedian Eddie Izzard, die vorig jaar bekendmaakte dat zij aangesproken wil worden met de voornaamwoorden zij/haar), die haar in contact brengt met Broome. Ook haar ex-verloofde Ray Levine (Richard Armitage, tevens te zien in de Coben-adaptatie The Stranger) duikt weer op in haar leven. Hij is ook op de radar van de politie door de verdwijning van zijn vriend Guy Tatum (Thomas Dominique).

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Stay Close is de vijfde Netflix-adaptatie van een Harlan Coben-boek en heeft diens herkenbare intriges (en clichés) die de serie grotendeels onweerstaanbaar maken. Hoewel het een solide misdaadserie is, wordt het acteertalent van de cast niet optimaal benut en zijn er te veel bijrollen. Ook leidt het af dat de geografische plek waar de serie zich afspeelt niet specifiek uitgelegd wordt. Noemenswaardig is wel dat het commentaar probeert te geven op gender gebaseerd geweld en sekswerk.

Stay Close S01, vanaf 31 december 2021 op Netflix

Lees ook