The Beast Must Die

The Beast Must Die S01: rouwende moeder plot wraak

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Met rollen voor Cush Jumbo (The Good Fight), Billie Howle (The Serpent) en Jared Harris (Chernobyl).

Foto credits: KRO-NCRV

Het is drie maanden geleden dat het zesjarige zoontje van Frances (Cush Jumbo; Vera, The Good Fight) werd aangereden en overleed. De dader reed door en Frances heeft net een bericht gekregen dat er geen verdere acties worden verricht in het onderzoek. Alle middelen zouden al (tevergeefs) ingezet zijn om de moordenaar te vinden. Ze gaat naar The Isle of Wight om verhaal te halen, waar de rechercheur die op de zaak zat plots dood blijkt te zijn gegaan.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Zijn vervanger Nigel Strangeways (Billy Howle; Herman Knippenberg in The Serpent) hoort haar verhaal en hoewel hij er eerst van overtuigd was dat de zaak goed is onderzocht, komt hij er al snel achter dat het schandalig slecht is gedaan. Zonder dat hij toestemming heeft gekregen van zijn meerdere, begint hij de zaak te onderzoeken. Is er sprake van een cover-up of pure incompetentie? Echter heeft Frances geen geduld meer om het officiële onderzoek af te wachten en daarom start ze haar eigen amateuronderzoek. Ze is vastberaden de moordenaar van haar zoontje te vinden… en te vermoorden.

Frances is een middelbareschooldocente, maar het lijkt of het personage naar Jumbo’s rollen in Vera en The Good Fight heeft gekeken. Vol zelfvertrouwen en durf – want ze heeft niets te verliezen – volgt ze aanwijzingen die ze krijgt door deur-tot-deur-onderzoek en contact met garages. Die leiden haar naar Lena (Mia Tomlinson), de belangrijkste getuige. Om informatie uit haar te krijgen doet ze zich voor als een beginnend schrijfster die een crimeverhaal schrijft over iemand zoals Lena: een aspirerend actrice/model die korte klussen doet. En zo komt ze bij Lena’s zwager George Rattery (Jared Harris; Mad Men, Chernobyl, Foundation). De elitaire, angstaanjagende, sinistere en tegelijkertijd zelfbehouden man die de auto bestuurde.

Ze mag in het zomerhuis intrekken en plot aldaar – in het geheim – zijn moord. Wat volgt is een aanhoudend en zenuwslopend verhaal waarin Frances zich dieper en dieper in de familie weet te weven en steeds meer ontdekt over hoe haar zoontje is vermoord, en over George en de giftige omgeving waar hij samen met zijn oudere zus, vrouw en zoon in leeft.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Het acteerwerk is uitermate goed en de intieme therapiesessies van Strangeways geven een extra laag aan de serie. The Beast Must Die is een adaptie van het gelijknamige boek van Cecil Day-Lewis, onder het pseudoniem Nicholas Blake, en is door Gaby Chiappe (VeraShetland) voor televisie bewerkt.

The Beast Must Die, vanaf 27 oktober 2022 bij Ziggo Movies & Series en tevens op NPO Plus

Lees ook