Darkest Hour

Nieuwe films op Netflix: Wyatt Earp, Darkest Hour en The Conjuring 2

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: Kevin Costner als Wyatt Earp, de Oscar van Gary Oldman en een spookhuis in Londen.

Wyatt Earp (1994)
Acteurs: Kevin Costner, Dennis Quaid, Michael Madsen
Regie: Lawrence Kasdan

Het is een vraag die filmfans al sinds de jaren negentig bezighoudt: was Tombstone een betere film dan Wyatt Earp? De eerstgenoemde prent met Kurt Russell als de westernheld ging puur voor entertainment, ook geholpen door een eindeloos quotebare Val Kilmer als Doc Holliday, terwijl Lawrence Kasdan (zijn eerdere western Silverado staat tevens op Netflix) in de laatstgenoemde film (met Kevin Costner in de titelrol) rustig de tijd nam (de speelduur is ruim drie uur) en meer ging voor realisme. Uiteindelijk deed Tombstone de kassa rinkelen en ging het volgens de critici vrij saaie Wyatt Earp roemloos ten onder aan de box office. Toch heeft ook de film van Kasdan inmiddels een trouwe schare fans en zal de voorkeur vooral van de individuele kijker afhangen.

Darkest Hour (2017)
Acteurs: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Lily James
Regie: Joe Wright

Jarenlang werd Gary Oldman gezien als de beste acteur zonder ook maar een enkele Oscarnominatie op zak. Inmiddels krijgt hij echter ook van de Academy eindelijk wat meer erkenning (recentelijk voor Mank), waarbij hij dan toch een beeldje won voor zijn rol als de charismatische Britse staatsman Winston Churchill, die in het van regisseur Joe Wright afkomstige Darkest Hour een allesbepalende keuze moet maken met betrekking tot de opmars van de nazi's. Bij de Academy houden ze altijd wel van een verkleedpartijtje en ook daar had Oldman - die Churchill desondanks gelukkig niet laat veranderen in een karikatuur - al genoeg ervaring mee, zie ook Dracula en Hannibal. Zijn recente hereniging met Wright (The Woman in the Window) was echter minder succesvol.

The Conjuring 2 (2016)
Acteurs: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Frances O'Connor
Regie: James Wan

Oktober is de tijd van Halloween en Netflix voegde op de eerste dag van de maand direct veel horror toe, met de tweede Conjuring als aanrader. In de sequel reizen Ed (Patrick Wilson) en Lorraine (Vera Farmiga) naar Londen om daar te helpen met een bovennatuurlijk probleem. Andere horrorfilms die verschenen: de eerdere Conjuring-film, Christine en Pet Sematary van Stephen King (Lisey's Story), het door hetzelfde boek als The Haunting of Bly Manor geïnspireerde The Turning met Finn Wolfhard (Stranger Things) en Brooklynn Prince (Home Before Dark), Scary Stories to Tell in the Dark van Guillermo del Toro, Ghost Ship met Julianna Margulies, de derde Final Destination, het Duitse Anatomie met Franka Potente, en Seed of Chucky.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook