The Piano

Nieuwe films op Netflix: The Piano, War on Everyone en The Comeback Trail

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Deze week: een stel corrupte smerissen, de piano van Holly Hunter een een falende filmproducent.

War on Everyone (2016)
Acteurs: Alexander Skarsgård, Michael Peña, Theo James
Regie: John Michael McDonagh

Sinds de Oscarwinst voor Three Billboards Outside Ebbing Missouri is iedereen wel bekend met Martin McDonagh (In Bruges), maar ook zijn oudere broer John Michael McDonagh timmerde de afgelopen tien hard aan de weg als filmmaker en bedient zich graag van dezelfde gitzwarte humor. Zo is onder meer te zien in het lekker foute War on Everyone, een weinig samenhangende misdaadklucht waarin Michael Peña (Narcos: Mexico) en Alexander Skarsgård (krijgt hij een vaste rol in het vierde seizoen van Succession?) desondanks een vermakelijk duo vormen. De film draait om twee corrupte agenten in Nieuw-Mexico die elke wet breken die er te breken valt, totdat ze in de clinch komen te liggen met iemand waar je beter maar geen ruzie mee kunt maken.

The Piano (1993)
Acteurs: Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill
Regie: Jane Campion

Beklijvend drama waarmee de uit Nieuw-Zeeland afkomstige regisseur Jane Campion zich wereldwijd op de kaart zette. The Piano vertelt een somber verhaal over liefde en verlangen, vanuit het perspectief van een Schotse vrouw (Holly Hunter, nadat Isabelle Hupert de rol ontglipte, iets waar ze nog altijd spijt van heeft) die sinds haar jeugd geen woord meer heeft gerept en zich nu met name uitdrukt door te spelen op haar geliefde piano. De film verzilverde drie van de acht Oscarnominaties, waarbij ook Anna Paquin (de True Blood-actrice speelt de dochter - en tolk - van de vrouw) op 11-jarige leeftijd een beeldje in ontvangst mocht nemen. Wie weet kan Campion dat succes herhalen met The Power of the Dog, dat alvast genomineerd werd voor zeven Golden Globes.

The Comeback Trail (2020)
Acteurs: Robert De Niro, Zach Braff, Tommy Lee Jones
Regie: George Gallo

In de jaren tachtig schreef George Gallo het script voor de klassieke actiekomedie Midnight Run met Robert De Niro en ruim dertig jaar later werkte hij nogmaals met de acteur aan de Hollywood-satire The Comeback Trail. De Niro geeft gestalte aan een aan lager wal geraakte filmproducent die crimineel (Morgan Freeman) geld schuldig is en een gewaagd plan bedenkt: hij wil een ontspoorde leading man (Tommy Lee Jones) om het leven brengen door hem gevaarlijke stunts te laten doen en na zijn overlijden het geld van de verzekering opstrijken. Het is een aardige premisse voor een komedie vol met verwijzingen naar klassieke westerns van weleer, hoewel alles gaandeweg alsmaar cartoonesker wordt en de stoutmoedigheid van Midnight Run toch wel ontbreekt.

Lees ook