Hawkeye

Hawkeye S01E01: protegé meets meester

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Hawkeye is niet per se de meest boeiende Avenger, maar smaakvolle en spannende actiescènes maken een hoop goed.

‘Never Meet Your Heroes’, zo heet de pilotaflevering van de Marvelreeks Hawkeye. De serie is niet alleen een spin-off over de welbekende boogschutter gespeeld door Jeremy Renner, maar ook een springplank voor zijn protegé Kate Bishop (Hailee Steinfeld). Het verhaal begint in 2012 wanneer Bishops vader omkomt tijdens de onlusten in het Marvel Cinematic Universe. We maken kennis met haar moeder Eleanor (Vera Farmiga) en leren dat het echtpaar financiële problemen had. Jaren later gaat het Eleanor echter voor de wind. Hoewel Bishop de verloofde van haar moeder maar amper vertrouwt: heeft hij kwade intenties?

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Tegelijkertijd zien we in de eerste aflevering hoe Hawkeye zich in de opmaat naar kerst opperbest vermaakt met zijn kinderen in een restaurant, terwijl vrouwlief (Linda Cardellini) is thuisgebleven. Totdat Clint Barton, zoals hij natuurlijk ‘echt’ heet, besluit een geheimzinnige, als Ronin verklede strijder - Bishop, dus - bij te staan. (Barton was zelf in z’n strijd tegen de georganiseerde misdaad in New York dikwijls verkleed als Japanse krijger.) Dit alles speelt zich af tijdens een veiling die uit de hand loopt, waarbij Bishop uiteindelijk een hond weet te redden en een hoop bad guys weet te verslaan. Totdat ze wordt omsingeld door een groep Russen.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Gelukkig arriveert dan de man die haar, als je de invalshoek van de serie mag geloven, alle kneepjes van het vak zal bijbrengen. En hoewel het talent al op haar 15e levensjaar een zwarte band in karate kreeg, kan ze die hulp ook wel gebruiken, zoveel is duidelijk. Simpele opzet dus voor een drama dat diep ingebed is in de andere gebeurtenissen in het Marveluniversum. En showrunner Jonathan Igla (onder meer bekend van Mad Men) betoont zich direct als een liefhebber van smaakvolle en spannende actiescènes. Hoewel, en dat weet hij zelf maar al te goed, Hawkeye echt niet het meest interessante personage uit The Avengers is.

Hawkeye S01, vanaf 24 november 2021 wekelijks bij Disney+, dat aftrapt met de eerste twee afleveringen

Lees ook