Family Business S02

Family Business S02E01-02: vertrouwde humor en perikelen

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

In het tweede seizoen van de Franse komedieserie zorgt de succesvolle maar amateuristische verkoop van cannabis wederom voor onderhoudende momenten.

Een bloeiend bedrijf. De wietplanten zijn in uitstekende staat en de familie Hazan vormt nu een wel geoliede machine om hun wiet, verscholen achter een pallet met merguez (een worst van lams- of rundvlees uit de Noord-Afrikaanse keuken), aan de man te brengen.

https://www.youtube.com/watch?v=5BAvJbmTyZs

In het eerste seizoen van de Franse serie Family Business ontdekt de mislukte ondernemer Joseph (Jonathan Cohen) per toeval dat cannabis op het punt staat te worden gelegaliseerd in Frankrijk en bedenkt hij een plan om samen met zijn hechte, conservatieve familie het meeste uit de situatie te halen - en om hun kwakkelende familieslagerij te redden. Scenarioschrijver Igor Gotesman worstelde in het eerste seizoen om de balans te bewaken in de toon van de komedieserie en dat is ook enigszins zichtbaar in de eerste afleveringen van het tweede seizoen.

Joseph is inmiddels vader geworden. Niet van één schattige baby, maar van een drieling. Uiteraard is Aida (Lina El Arabi), de moeder van zijn kinderen, niet bijster enthousiast over het familiebedrijf. Als hij zijn kinderen wil zien, dient hij de lucratieve drugshandel te stoppen. Het blijkt al snel onmogelijk om zijn vader Gérard (Gérard Damon), grootmoeder Ludmila (Liliane Rovère), zus Aure (Julia Pation) te overtuigen, omdat ze genieten van het succes. Hoe los je dit op? Door een leugen te verzinnen dat een rivaliserende bende onder leiding van Jaurès (Tamar Baruch) hen met de dood bedreigt.

Net zoals in het eerste seizoen legt Gotesman de nadruk op de familiebanden in het gezin Hazan, terwijl ze de voor hen onbekende drugswereld navigeren. Gérard rookt stiekem jointjes in het toilet, maar bezoekt tegelijkertijd een zelfhulpgroep voor verslaafden. Hier wordt hij plots de sponsor van een vrouw verslaafd aan kalmerende middelen. Aure blijkt uitermate behendig in het witwassen van geld en houdt haar relatie met de agente Élodie (Ariane Mourier) verborgen voor de rest van het gezin – wegens angst voor homofobie. Intussen komt Joseph erachter dat het makkelijk is om een bedrijf te starten, maar dat het ontiegelijk moeilijk is om uit de drugswereld te stappen.

De eerste afleveringen zitten vol met nieuwe persoonlijke en logistieke problemen. In de kern draait Family Business om een gezin met opmerkelijke personages dat gedwongen wordt om op de moeilijkste momenten uit hun leven samen te komen en een eensgezind front te vormen. De onderlinge dynamiek blijft sterk, wat wordt aangevuld met kleine (vaak voorspelbare) grappige momenten. De verkoop van wiet blijft ook in het tweede seizoen een waardevolle bron van entertainment in de Franse komische serie.

Family Business S02, vanaf 11 september 2020 op Netflix

Lees ook