Wie is de Mol? S18E01 - een verhaal apart: Simone is natuurlijk de mol (voor nu)

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Disclaimer: het is veel te vroeg om een mol aan te wijzen. Maar Simone is de mol – nou ja, vooralsnog.

Wat wil een mol, aan het begin van een seizoen? Opgaan in de groep. Niet opvallen, niet apart staan. Wat dat betreft zit Loes dus in de problemen, als ze tenminste de mol is (op de officiële site wordt ze het meest verdacht, terwijl ik dit schrijf: 13 procent kiest Loes). Nu Ron is uitgevallen, zit die arme drommel alleen in Moskou. Met Jean-Marc en Jan zal zij nu ‘het verhaal apart’ wel gaan vormen. Zodra we weten wat dat verhaal is, weten we ook wat het beste groepje is om te mollen. Vooralsnog is de Tiblisi-groep het grootst, en daarmee het geschiktst voor een mol. En dan komt Simone Weimans er toch een beetje raar op te staan, die eerste aflevering.

Kijk, aanvankelijk mislukt zo’n beetje alles met Belle en Simone in Jerevan. Daarin staat het duo beslist niet alleen, maargoed, het is het eerste spel van het seizoen; chaos en mislukking bij opdracht één is een beetje WIDM-folklore geworden. Er lukt ook een hoop bij die twee, en juist dáár wordt het bizar erg verdacht. Weimans wist van een ‘enorm waterorgel met kleuren’. Dat is gek. ‘Dat heb ik gezien,’ zegt ze er nog bij. Maar de ‘dancing fountains’ zoals de fontein heet waar het duo zich vervolgens naartoe spoedt, is overdag gewoon kleurloos. Het web staat vol foto’s met allerlei kleuren, inderdaad, maar dan is het donker. Hoezo weet Weimans van die bonte kleurverlichting? En bovendien: waren ze er met de taxi langs gereden, van het vliegveld naar het hotel, dan had Bella de fontein toch óók gezien? En dan refereer je naar toch naar? Enfin, Bellla reageert alsof ze nog nooit van die fontein gehoord heeft.

Eenmaal op het Republic Square wordt het nog gekker. Er is nog geen joker of envelop gevonden, als Simone een ingeving krijgt. ‘Laten we de stokjes er nog eens bij pakken,’ zegt ze – ze staan echt midden op het plein, op zoek naar een joker of naar geld. ‘Wat we nog niet hebben gedaan, is ze op die landkaart leggen.’ De kaart wordt eindelijk omgedraaid en hatsee, ‘Tiblisi’ komt naar boven water als wachtwoord. En dan hangt die dossiermap ineens uit de tas, die map die iedereen al vergeten was, en vindt zij (als enige) de hint: WID M18 = M18 = de coördinaten van de kluis. Goeie hemel, als dit geen mol met voorkennis is, dan is Simone een kandidaat met een obsceen gevoel voor hints. Nou ja, ze ís journalist.

En zo eindigt duo Bella en Simone keurig in de Tiblisi-groep. Met negatief geld, omdat Simone nog voor e500 met Art belde. Welja.

PS: toch jammer dat niemand in Moldavië was!

 

Lees ook