Warrior S02

Warrior S02E01: het borrelt in San Francisco

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Het tweede seizoen van de actieserie is een welkome traktatie.

De dramaseries die in de Verenigde Staten verschijnen bij Cinemax (eigendom van HBO) zijn steevast ondergeschoven kindjes. Dat gold voor Banshee en geldt (nog steeds) voor Warrior. Omdat er aan Cinemax – ook een bastion van softporno – nog steeds een zekere vunzigheid kleeft. Dat betekent tegelijk dat er meer mogelijk is en Banshee en Warrior zijn vernieuwende televisie. Nietsontziend, vuig en sexy. Dat er een tweede seizoen van het in de negentiende eeuw gesitueerde Warrior is gemaakt, is in dat opzicht een traktatie. Want Ah Sahm (Andrew Koji) is nog lang niet uitgevochten en in het Wilde Westen is alles te koop.

https://www.youtube.com/watch?v=V_wSj_1fWtY

Zo zien we hoe de hoofdpersoon zich in het begin van het tweede seizoen probeert te herpakken na zijn verlies van Li Yong (Joe Taslim) in de ring. Ah Sahm probeert door te blijven vechten voor geld te ontdekken wat zijn achilleshiel is. Dat lijkt aanvankelijk zelfdestructief, maar zal hem tegen het einde van het seizoen vast helpen. Tegelijkertijd ontdekken Ah Sahm en Ah Toy (Olivia Cheng) dat een groep witte racistische Amerikanen die zich de ‘Teddy Boys’ noemt het heeft gemunt op Chinese Amerikanen uit de wijk. Sterker nog: het initiatieritueel behelst het vermoorden van één Chinese Amerikaan.

Dus is revanche broodnodig. Maar de slachtpartijen die Ah Sahm en Ah Toy aanrichten worden snel opgemerkt door de lokale politie. En commissaris Bill O’Hara (Kieran Bew) zal toch echt de verdachten moeten aanhouden als hij wil voorkomen dat zijn racistische Ierse collega’s Chinatown weer in rep en roer zetten. En dan is er de verhaallijn waarin de Ierse knokploegen de werkzaamheden van de Chinese arbeiders in de staalfabriek van Penelope Blake (Joanna Vanderham) verstoren, omdat entrepreneur Walter Buckley (Langley Kirkwood) het bedrijf wil overnemen. Ook is er drugs in omloop die niet uit China afkomstig is – en dat is voor de Tong van Ah Sahm vloeken in de kerk.

Kortom, het borrelt in San Francisco en Dylan Leary (Dean Jagger) wil hiervan profiteren. Hij heeft dynamiet gekocht. Het is een mooie metafoor omdat het erop lijkt dat het tweede seizoen van Warrior nog explosiever is dan het eerste.

Warrior S02, vanaf 5 oktober 2020 wekelijks bij Ziggo Movies & Series.

Lees ook