First Aid Kit

Tracks: First Aid Kit, Jim James en Brian Fallon

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe nummers moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde tipt de drie meest opvallende releases. Deze week: First Aid Kit, Jim James en Brian Fallon.

First Aid Kit - Postcard
De Zweedse zussen van First Aid Kit omarmen de country meer dan ooit op deze nieuwe single. Het folkduo, dat bekendheid kreeg door het gebruik van het nummer ‘My silver lining’ in een reclame voor een automerk, heeft het vierde album Ruins aangekondigd. Die plaat, de opvolger van Stay Gold uit 2014, verschijnt op 19 januari.

https://www.youtube.com/watch?v=_xlvi7VBaQ8

Jim James - I just wasn’t made for these times
My Morning Jacket-frontman Jim James houdt zich wederom bezig met covers. Met ‘I just wasn’t made for these times’, oorspronkelijk een nummer van de Beach Boys, kondigt de Amerikaan zijn album Tribute To 2 aan. Het is het vervolg op zijn album A Tribute To uit 2009, waarop James nummers van George Harrison coverde. Dit keer waagt hij zich aan meerdere artiesten, met tracks van Elvis Presley, Bob Dylan en Willie Nelson. Het album komt op 8 december uit.

https://www.youtube.com/watch?v=WBWe7ntARxY

Brian Fallon - Forget me not
Nadat The Gaslight Anthem in 2015 een pauze voor onbepaalde tijd inlaste, bracht frontman Brian Fallon met Painkillers een succesvolle soloplaat uit. ‘Forget me not’ vormt de aankondiging van de opvolger, Sleepwalkers, die op 9 februari uitkomt. Fallon weet wederom op te vallen met zijn aangenaam rauwe stem en een song die zomaar uit de catalogus van zijn held Bruce Springsteen zou kunnen komen.

https://www.youtube.com/watch?v=U_QE4wIEzS4

Beluister alle besproken tracks op onze playlist op Spotify en abonneer!

https://open.spotify.com/user/1117868119/playlist/00VdOESLiZooxHZTgPqWqn

Lees ook