Tracks: Anderson .Paak, Blossoms en Chris Cornell

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe nummers moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde tipt de drie meest opvallende releases. Deze week: Anderson .Paak, Blossoms en Chris Cornell.

Anderson .Paak - Til It’s Over

Reclames hoeven niet altijd vervelend te zijn. Neem nou dit filmpje voor Apple, geregisseerd door Spike Jonze (bekend van films als Her en Being John Malkovich) en met FKA Twigs in de hoofdrol. En de muziek is de nieuwe single van niemand minder dan Anderson .Paak, één van de hiphopdoorbraken van de afgelopen jaren.

https://www.youtube.com/watch?v=305ryPvU6A8

Blossoms - I Can’t Stand It

Nog voor de release van hun debuut kwam Blossoms terecht op de ‘Sound of 2016’-lijst van de BBC. Die eerste plaat, met de zeer sterke single ‘Charlemagne’, bleek uiteindelijk ook een fijne crossover tussen pop en indie, met een Mercury Prize-nominatie als gevolg. Twee jaar later is de Britse groep eindelijk terug met nieuw werk. ‘I Can’t Stand It’ is de eerste single van Cool Like You, de nieuwe plaat die op 27 april verschijnt.

https://www.youtube.com/watch?v=KyjK_IWuUF0

Chris Cornell - You Never Knew My Mind

De ene overleden legende covert de andere. Voor zijn dood nam Soundgarden-zanger Chris Cornell dit nummer op voor een eerbetoon aan Johnny Cash, genaamd Forever Words. De basis voor het project zijn gedichten die de Man in Black schreef, die door artiesten werden omgevormd tot muzieknummers. Cash schreef ‘You Never Knew My Mind’ in de periode rond zijn eerste scheiding in 1967. Forever Words verschijnt op 6 april en heeft verder bijdragen van onder anderen Elvis Costello, Willie Nelson en John Mellencamp.

https://www.youtube.com/watch?v=h06uzVCFsoE

Wil je onze eerdere suggesties nog eens terugluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify!

https://open.spotify.com/user/1117868119/playlist/00VdOESLiZooxHZTgPqWqn

Lees ook