Time to Hunt

Time to Hunt: spannende actiethriller

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Vier vrienden overvallen een goktent in dystopisch Zuid-Korea en worden daarna achtervolgd door een kille huurmoordenaar.

De Zuid-Koreaanse actiefilm Time to Hunt speelt zich af in een nabije dystopische toekomst waarin het land in een financiële crisis verkeert. De film ging in februari van dit jaar in première op het Berlijn Internationaal Filmfestival en zou eigenlijk eerder deze maand op Netflix verschijnen, maar een rechterlijke uitspraak verbood de release van de film buiten Korea.

https://www.youtube.com/watch?v=dOXnWIzNyxg

‘Zet je trots opzij, we zijn blut. We hebben het niet voor het kiezen.’ Jun-Seok (Lee Je-Hoon) komt na drie jaar uit de gevangenis en belandt in een heel andere wereld dan hij heeft achtergelaten. Hij wordt opgehaald door zijn beste vrienden Jang-Ho (Ahn Jae-Hong) and Ki-Hoon (Choi Woo-Shik, Parasite). In de gevangenis is hij in contact gekomen met iemand die hem vertelde over een ‘paradijselijk’ Taiwan, met stranden en een azuurblauwe zee. Hij wil daarheen met zijn vrienden, ‘weg uit deze hel’. Zijn vrienden halen hem al snel uit deze droom, omdat het geld wat hij had gestolen voordat hij zijn straf moest uitzitten, bijna niks meer waard is.

Jun-Seok laat zich hier niet door tegenhouden en bekokstooft een plan om een illegale goktent te overvallen. Toevallig werkt een andere vriend, Sang-Soo (Park Jeong-min), van het drietal daar en omdat hij nog geld verschuldigd is aan Jun-Seok doet hij mee.

Alles lijkt goed te gaan: ze hebben een plan, wapens, de overval gaat volgens het plan, ze ontsnappen net op tijd uit de handen van de bende die de goktent runt, én ze hebben de harde schijven met bewakingsbeelden mee kunnen nemen.

De eigenaren van de goktent maken zich geen zorgen over het geld, maar over de videobeelden waarop gevoelige beelden staan, zoals deals met vips en witwasdata. Ze schakelen ‘Han’ in om de harde schijven terug te krijgen. ‘Han’ is het alias van een meedogenloze huurmoordenaar die een collage aan afgesneden oren van zijn slachtoffers in een lijst aan de muur in zijn appartement heeft opgehangen. Wanneer hij eenmaal een doelwit heeft, wijkt hij daar niet van af. Wat volgt is een gewelddadige en spannende overlevingsrace tussen de vrienden en ‘Han’.

Time to Hunt is een actiethriller, maar met een personagegericht verhaal, waarin regisseur en bedenker Sung-hyun Yoon erin slaagt om in een grauwe omgeving een hartverwarmend verhaal over (onvoorwaardelijke) vriendschap te creëren. De film is van hoge productiekwaliteit met even hoogwaardige muziek. Yoon experimenteert met lichtgebruik, wat zorgt voor spectaculaire scènes – vooral in een ziekenhuis en een verlaten industrieel gebouw. Dit, in combinatie met het fijne acteerwerk van de hoofdrolspelers, zorgt voor een film die tot het einde niet vertraagt.

Time to Hunt, vanaf 23 april 2020 op Netflix

Lees ook