The Princess Switch: Romancing the Star

The Princess Switch 3: Romancing the Star: heerlijke guilty pleasure

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

De romantische kerstfilm met Vanessa Hudgens in drie rollen heeft in het derde deel een heist-twist.

In het derde deel van de Netflix-filmreeks The Princess Switch komt er (gelukkig) niet nog een dubbelganger bij, maar ontbreekt het niet aan hilarische switches. Het verhaal draait deze keer vooral om Fiona, over wie we nu meer leren.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De door Vanessa Hudgens gespeelde drie personages komen deze kerst weer bij elkaar om het feest op het paleis te redden. Stacy en Margaret zijn druk met de voorbereidingen en hebben de ster van de vrede te leen gekregen van het Vaticaan. Maar wanneer deze gestolen wordt en de politie geen idee heeft waar de relikwie is, schakelen de twee de hulp in van Fiona. Zij kan met haar dubieuze connecties vast achterhalen waar de ster nu is.

Klein probleempje: het nichtje van koningin Margaret zit een taakstraf uit in een klooster voor het ontvoeren van Stacy vorige kerst. Margaret vraagt daarom of zij Fiona voor de feestdagen mee naar het paleis mag nemen, waar de zusters in het klooster uiteraard geen ‘nee’ op zeggen. Want die zijn allang blij dat ze een paar dagen van haar verlost zijn. Wel moet ze 26 december terug zijn om voor de tuchtcommissie te verschijnen.

Haar onderdanen Reggie (Ricky Norwood) en Mindy (Florence Hall) komen natuurlijk ook mee. Fiona roept de hulp in van haar oude vriend Peter (Remy Hii, Marco Polo). Hij werkte als Interpol-werknemer, maar heeft nu zijn eigen beveiligingsbedrijf. Het blijkt dat een andere ex van Fiona de ster heeft gestolen en ze komen met een plan om deze terug te stelen. Hunter (Will Kemp) geeft een groot feest en dat is het moment waarop ze moeten toeslaan. Er is een heuse Entrapment en Mission: Impossible-achtige voorbereiding en omdat Fiona niet op twee plekken tegelijk kan zijn zal Margaret haar imiteren. Als blijkt dat de tuchtcommissie de hoorzitting naar voren heeft geschoven moet ook Stacy zich als Fiona voordoen. ‘Merry switchmas!’

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

De film, geschreven door Robin Bernheim Burger en wederom geregisseerd door Michael Rohl, is voorspelbaar en zit vol clichés, maar is een ware guilty pleasure. En is dat niet wat we willen zien tijdens het feestelijke seizoen?

The Princess Switch 3: Romancing the Star, vanaf 18 november 2021 op Netflix

Lees ook