The Bridge S04E07: een emotionele hereniging en een akelige separatie

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

In de voorlaatste, ontroerende aflevering heeft Henrik aan één blik genoeg.

(Let op; recensie bevat spoilers!)

Zoals vaker dit seizoen leiden de cliffhangers tot niets: Henrik werd slechts in zijn been geschoten. Saga vraagt aarzelend aan Jonas hoe het gaat, waardoor zelfs Jonas door heeft dat er iets mis is. Hij kan zich beter zorgen maken om zichzelf, aangezien Lilian Barbara de opdracht heeft gegeven hem te onderzoeken. Het partnerschap tussen Jonas en Saga werkt echter verrassend goed.

Wat wil Frank bereiken door Christoffer op te sluiten? We komen het niet te weten, want Christoffer laat het niet nog eens gebeuren dat een foute man hun levens domineert. Met bakstenen slaat hij gaten in de muur en als een ware Spider-Man klimt hij naar boven en ontsnapt hij. Met de auto van Harriët rijdt hij naar de politie om over Dans dood te vertellen. Als hij het over Astrid heeft, valt bij Saga het kwartje. Wat volgt is een bloedstollende bevrijding, waarbij Frank bijna zichzelf en Astrid doodschiet, en dan eindelijk de hereniging waar we al twee seizoenen op wachten. ‘Ik herken mijn dochters als ik ze zie, en zij mij’, zei Henrik eerder. Hij had gelijk: één blik blijkt voldoende.

The Bridge zou The Bridge niet zijn zonder een verzoening als deze te compenseren met een akelige scheiding. Arme, arme Lilian. Ze heeft al zo weinig dierbaren, en nu wordt haar reeds vermoorde man ook nog eens onthoofd. Toch komt er steun uit onverwachte hoek: Saga herenigt, tegen de regels in, Hans’ hoofd met zijn lichaam. Jonas neemt het onderzoek over in Lilians afwezigheid, maar hoeveel heeft hij te maken met het lekken naar de media?

Door Saga’s toewijding en trouw is Astrid gevonden, dat realiseert Henrik zich nu. ‘Ze is mijn vriend. Mijn beste vriend’, zegt hij tegen zijn dochter, en hoewel dat in andere series een 'friendzone' zou betekenen voor Saga, wijst dit in The Bridge op een mogelijk gelukkige toekomst samen.

De zusjes herkennen Susannes sleutelhanger en vluchten, wederom. De moordenaar lijkt ontmaskerd, maar het motief ontbreekt nog. Zit Susanne daadwerkelijk hierachter? En handelde ze alleen?

The Bridge S04 is nu te zien op NPO Start Plus en is vanaf 1 oktober ook terug te kijken bij Ziggo Movies & Series. Lees onze recensies van de overige afleveringen:

The Bridge S04E01: net als Henrik heeft de serie Saga hard nodig
The Bridge S04E02: de wankele wederopstanding van Saga
The Bridge S04E03: humor en onthullingen, maar ook onduidelijkheid
The Bridge S04E04: een bloedbad vol schuld
The Bridge S04E05: wie is Tommy?
The Bridge S04E06: kan Henrik Saga vergeven?
The Bridge S04E07: een emotionele hereniging en een akelige separatie
The Bridge S04E08: de geboorte van Saga Noren

 

Lees ook