The Bridge S04E02: de wankele wederopstanding van Saga

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Het moment waarop Saga weer terugkeert naar haar werk is als de herrijzenis van een actieheld: het hervonden zelfvertrouwen, de outfit en de gadgets zijn een feest der herkenning.

(Let op; recensie bevat spoilers!)

Hoewel Saga op het eind van de vorige aflevering nog in een plas van haar eigen bloed lag, is er wonderlijk genoeg niets aan de hand. Aangezien het onwaarschijnlijk is dat de gevangenispersonages later in de serie nog terug zullen keren, lijkt de aanval puur te hebben gefungeerd als een cliffhanger. Ietwat onnodig, omdat het aannemelijk is dat de schrijvers van The Bridge hun hoofdpersonage niet al in de eerste episode om zeep helpen.

Na een extreem snel herstel wil Saga – uiteraard – zo snel mogelijk aan het werk. Als James Bond in Skyfall en Batman in The Dark Knight Rises herrijst onze heldin in haar leren broek en groene parka. Met één ruk trekt ze de stofhoes van haar Porsche. Daarna draait ze de contactsleutel om en als ze de motor laat brullen kan ze een glimlach niet onderdrukken. Haar onverschrokken wederkeer loopt echter wat deuken op wanneer ze onderworpen wordt aan een schiettest. Hoewel haar scores in orde zijn, heeft Saga haar emoties niet helemaal in de hand. We zien de eerste scheuren in haar zojuist weer opgetrokken muur, die later in de aflevering verder afbrokkelt door flashbacks en paniekaanvallen.

Lees ook