Sweet Magnolias S02

Sweet Magnolias S02E01-03: beste vriendinnen forever!

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Zoet melodrama speelt consequent op safe.

Het moet gezegd: na een wankel begin weet de serie Sweet Magnolias steeds beter wat het is: een zoet melodrama rondom drie beste vriendinnen: Maddie (JoAnna Garcia Swisher, Ariel in Once Upon a Time), eigenaresse van een yogaboetiek, restaurateur Dana Sue (Brooke Elliott, Drop Dead Diva) en advocate Helen (Heather Headley, Respect, Chicago Med).

https://www.youtube.com/watch?v=JkT2TrNSEkY&t=37s

Wat er ook gebeurt, met elkaar, en met enorme hoeveelheden margarita’s, slaan ze zich er wel doorheen. En mochten ze ooit toch ergens over van mening verschillen, dan maakt een snoeparmbandje alles snel weer goed.

En dat is een beetje het probleem van het tweede seizoen. Hoewel er aan drama geen gebrek is – het eerste seizoen eindigde met een auto-ongeluk waar in ieder geval Kyle (Logan Allen), de jongste zoon van Maddie, bij betrokken was – het mist gravitas. De mogelijkheid dat er bij het ongeluk doden zijn gevallen, of er zelfs iemand blijvende schade aan overhoudt, komt niet eens bij je op. Want dat zou betekenen dat Sweet Magnolias echt psychologisch de diepte in moet gaan, en daar is het de serie niet naar.

Zelfs het zijlijntje rondom Helens kinderwens mist urgentie. Ook al is haar vaste relatie hierop stukgelopen – manlief wilde geen extra kind op deze overvolle wereld zetten – er lopen genoeg andere kandidaten rond die haar wens straks, onvermijdelijk, in vervulling zullen laten gaan. Aan mannelijke aandacht ontbreekt het overigens geen van de vrouwen. Ook Bill (Chris Klein), de ex van Maddie, ontdekt, uiteraard te laat, wat voor een onvervangbaar juweel hij achteloos heeft afgedankt, om te kunnen trouwen met zijn zwangere assistente (Jamie Lynn Spears).

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Het hart van Sweet Magnolias zit zeker op de juiste plek, maar de serie speelt wel consequent op safe, met de welgemeende subtiliteit van een Hallmark-kaart.

Sweet Magnolias S02, vanaf 4 februari 2022 op Netflix

Lees ook