Snabba Cash S02

Snabba Cash S02E01: alles lijkt mogelijk

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Hoewel het tweede seizoen oogt als meer van hetzelfde weten de makers wel een nieuwe intrigerende crimineel te introduceren.

In het tweede seizoen van Snabba Cash spelen nog steeds dezelfde problemen: álle personages zijn op zoek naar geld, naar financiële onafhankelijkheid. Zo probeert Leya (Evin Ahmad) nog steeds met behulp van investeerder Tomas Storm (Olle Sarri) haar bedrijf Target Coach van de grond te krijgen. Maar aangezien er drugsgeld in de firma zit probeert Storm het op een gegeven moment volledig op Leya af te wentelen – justitie zit Target Coach namelijk achter de broek. Gelukkig komt Leya daar op het juiste moment achter. Hoewel deze ontwikkeling wel tekenend is voor de genadeloze concurrentie die in Snabba Cash eerder regel dan uitzondering is.

https://www.youtube.com/watch?v=OaFr8YHeAuQ

Onderwijl ontdekt Ravy (Dada Fungula Bozela) dat er kapers op de kust zijn in zijn territorium: Zaki (Adam Kai) is een jongeling die net vrij is en zich meteen weer onderdompelt in het criminele circuit door een nietsvermoedende lotgenoot te vermoorden. Tegen het einde van de aflevering heeft Zaki de buit in handen na een bloederige aanslag waarbij Ravy zwaargewond raakt. Ook probeert de nieuwkomer jongeren te rekruteren op een nabijgelegen school waar een van de leraren juist zijn best doet om de scholieren op het rechte pad  te houden. Maar het drugsgeld is verleidelijk: daar kan je mooie schoenen van kopen.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Het is spijtig dat de nieuwe ontwikkelingen in Snabba Cash vooral van buitenaf – zie dus de introductie van Zaki – moeten komen in plaats van binnenuit. Daarmee onderkennen de makers, al dan niet onbewust, dat het tweede seizoen qua drijfveren van de sleutelpersonages meer van hetzelfde is. Vooral Leya bevindt zich nog steeds in dezelfde uitgangspositie. Niettemin is Snabba Cash nog steeds ontzettend spannend: alles lijkt mogelijk in dit tweede deel.

Snabba Cash S02, vanaf 22 september 2022 op Netflix

Lees ook