Samantha S02

Samantha! S02E01: schertsende flauwigheden

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

In het geestige tweede seizoen beloven de mediageile Samantha en Dodói zich nu eens écht volwassen te gedragen.

Voor oud-kindsterretje Samantha (Emanuelle Araújo) en haar echtgenoot, oud-voetballer Dodói (Douglas Silva), is in de schijnwerpers staan hetzelfde als warmte ontvangen van de zon. Zodra de lampen worden gedoofd, keert de kilte terug. Maar wie als Icarus té dicht bij de zon vliegt, gaat – in Samantha! dan – misschien weer naast zijn schoenen lopen. Ook het tweede seizoen van Samantha! sprankelt, en is zo flauw dat het weer geestig is. De derde Braziliaanse Netflix Original neemt opnieuw de combinatie van beroemdheid en narcisme op de hak.

https://www.youtube.com/watch?v=3jI9Kp-aQRA

In het nieuwe seizoen houden Samantha’s oude souffleurs – waarmee ze in de jaren tachtig menig televisieshow maakte – audities om hun nieuwe televisieprogramma – een ware revival - te continueren zonder de diva van weleer. Ze hebben een boek geschreven over hun vileine oud-collega, en zijn op zoek naar een geschikte vervanger. Samantha krijgt hier lucht van, en ziet eenmaal ter plaatse hoe vrouwen van middelbare leeftijd worden aangemoedigd om zich als een verschrikkelijk secreet te gedragen. Het is voor Samantha een aha-erlebnis: ben ik zó erg?

Ook Dodói’s reputatie staat op het spel. Zijn onbetrouwbare manager heeft het gezicht van de minkukel gebruikt in een bierreclame. Maar Dodói wil gezien worden als zakenman, en niet als de gezellige dronkaard.

Welnu, de twee ouders – die zichzelf geweldig vinden - willen door hun omgeving gezien worden als verantwoordelijke volwassenen. En dus meldt Samantha zich aan voor een ouderdag op school – waar ze de andere deelnemers beschouwt als het publiek voor haar ‘act’. Dodói lijkt aan het einde van de eerste aflevering gered te worden door zijn moeder, die het portretrecht van haar zoon bezit en dus de bierreclame kan verbieden. Of dat trouwens positief is, is maar de vraag. Ook Samantha lijkt weinig enthousiast te worden van de plotselinge verschijning van haar schoonmoeder.

En dan zijn er nog de kids van het echtpaar, die zich langzaam maar zeker net zo onuitstaanbaar zijn gaan gedragen als hun mediageile voorbeelden. ‘Ik ben niet de persoon die jij placht te verkopen’, aldus Dodói. Maar als hij goed naar zijn kinderen kijkt, dan kan je meteen zien dat hij liegt.

Samantha! S02, vanaf 19 april 2019 op Netflix

Lees ook