Roseanne S10: bekijk de nieuwe opening credits

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De bekende harmonica en het klassieke tracking-shot om de keukentafel heen zijn terug van weggeweest.

Zender ABC onthulde namelijk alvast de opening credits van de doorstart van Roseanne (technisch gezien het tiende seizoen). Daarin zien we wederom hoe de familie Conner zich voorbereidt op een avondmaal. Uiteraard schuiven moeder Roseanne (Roseanne Barr), vader Dan (John Goodman) en tante Jackie (Laurie Metcalf) weer aan. Deze keer is het dochter Darlene (Sara Gilbert) die haar eigen kinderen (haar door Emma Kenney gespeelde dochter heeft vooral oog voor haar telefoon) rustig aan tafel moet zien te krijgen. Ook D.J. (Michael Fishman) heeft inmiddels een dochter. Het filmpje laat alleen de 'opening' zien en laat de 'credits' nog achterwege, maar deze zullen straks uiteraard aan de daadwerkelijke uitzending op tv worden toegevoegd. Bekijk helemaal onder ook de originele credits (uit het jaar 1988) nog eens terug.

De nieuwe doorstart bestaat uit negen afleveringen gaat in Amerika op 27 maart van start op ABC. Op een Nederlandse datum en zender is het nog even wachten.


Happy Anniversary: trailer voor romkom van Netflix

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Love is net afgelopen, maar Netflix heeft meer humor en romantiek in aantocht in de vorm van Happy Anniversary.

De hoofdrollen in de film zijn voor Noël Wells en Ben Schwartz. Wells is onder meer bekend als Rachel, een love interest van Aziz Ansari in de Netflix-serie Master of None. Schwartz was jarenlang te zien Jean-Ralphio, een goede vriend van Aziz Ansari in de NBC-serie Parks and Recreation. In Happy Anniversary geven ze gestalte aan Mollie en Sam, een koppel dat nu drie jaar samen is. Op de dag van hun jubileum besluiten ze echter eens kritisch terug te blikken op die drie jaar en vragen ze zich af of het nog wel zin heeft om samen door te gaan. Happy Anniversary werd geschreven en geregisseerd door Jared Stern, als scenarist bekend van The Lego Batman Movie en de komische serie Dr. Ken. Joe Pantoliano (The Matrix) en Annie Potts (Ghostbusters) hebben bijrollen.

Happy Anniversary is vanaf 30 maart te zien op Netflix.


3%: eerste blik op tweede seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Vanaf 27 april kun je kijken naar nieuwe afleveringen van de allereerste Braziliaanse Netflix Original.

De aankondiging ging ook gepaard met een korte teaser, waarin zowaar al een aantal  opvallende beelden uit de tweede reeks onthuld worden. Het dystopische 3% speelt zich af in een toekomst waarin de kloof tussen arm en rijk gigantisch is geworden. Het grootste deel van de bevolking leeft in armoede, terwijl een klein groepje mensen zich begeeft in een paradijselijke omgeving, die bekend staat als the Offshore. En om toe te treden tot the Offshore moet je een onwaarschijnlijk brute selectieprocedure door zien te komen, die door slechts drie procent van de deelnemende kandidaten succesvol wordt afgesloten. De hoofdrol in de door Pedro Aguilera bedachte serie is voor Bianca Comparato en César Charlone (de voor een Oscar genomineerde cinematograaf van City of God) regisseerde een aantal van de afleveringen.

Het nieuwe seizoen gaat 27 april in première op Netflix. Deze maand verschijnt met The Mechanism (23 maart) eerst nog een andere Braziliaanse Original op Netflix.

Lees ook: 3% S1: Brazilië brengt zijn kritiek op het kapitalisme naar Netflix.


Legends of Tomorrow S04: vaste rol voor Matt Ryan

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

In het vierde seizoen gaan we meer zien van Matt Ryan als demonenjager / detective John Constantine.

Met ingang van het vierde seizoen van Legends of Tomorrow (het derde seizoen is nu wekelijks te zien op Netflix) maakt Ryan namelijk deel uit van de vaste cast. De door hem gespeelde incarnatie van John Constantine (het personage werd op het witte doek al gespeeld door Keanu Reeves) heeft een bijzondere voorgeschiedenis als het gaat om tv-verschijningen. In 2014 maakte Ryan zijn debuut als het personage in een Constantine tv-serie, die al na één seizoen door zender NBC werd stopgezet. In 2015 mocht Ryan toch weer eenmalig terugkeren als Constantine, dit keer door middel van een gastrolletje in de serie Arrow op The CW. Die gastrol werd zeer goed ontvangen en leidde tot een aantal gastoptredens in Legends of Tomorrow, dat zich afspeelt in het zogenoemde 'Arrowverse', en nu dus zelfs een vaste rol.

Het vierde seizoen van Legends is nog niet officieel bevestigd, maar men verwacht dat de serie (samen met Arrow, The Flash en Supergirl) een verder vervolg krijgt.

Lees ook: Crisis on Earth-X: superhelden-team-up toont kracht van televisie.


Finse tv-hit Mental vanaf 17 april op NPO 3

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De komische dramaserie (tevens bekend als Sekasin) werd in Finland door bijna drie miljoen mensen bekeken.

En dat is een behoorlijk aantal, aangezien Finland iets meer dan vijf miljoen inwoners telt. De serie bleek met name populair bij jongeren onder de 24 jaar. Mental volgt vier jonge mensen met een serieuze aandoening in een psychiatrisch ziekenhuis: drie van de patiënten probeerden zichzelf van het leven te beroven en één van hen kampt met een drugsverslaving. De behandelingen lijken te helpen, maar al snel wordt duidelijk dat vriendschap het allerbeste medicijn is. Maar wat gebeurt er wanneer je als patiënt weer buiten de deuren van het ziekenhuis staat? Wat Mental uniek maakt is het feit dat de serie werd geschreven in samenwerking met mensen die in het echte leven kampen met een psychische aandoening. De personages zijn weliswaar fictief, maar de scripts zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Metal is vanaf 17 april elke dinsdag om 22.35 uur te zien op NPO 3. De serie wordt door de NPO uitgezonden in het kader van de week van de depressie.


De favoriete HBO-series van Bill Hader

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Deze maand gaat Barry van start op HBO, een zender waar hoofdrolspeler Bill Hader (SNL) graag naar mag kijken.

Hader vormde tijdens zijn Saturday Night Live-tijd vaak een duo met Andy Samberg, die nu de hoofdrol speelt in Brooklyn Nine Nine. Vanaf 26 maart speelt ook Hader een hoofdrol op televisie in het komische Barry. In Amerika wordt de serie uitgezonden door HBO en daarom zette Hader zijn favoriete HBO-series op een rij. Zo onthult hij wie zijn favoriete acteur / komiek is in Silicon Valley, een komedie die wordt geproduceerd door Alec Berg, die ook achter de schermen met hem aan Barry werkt. Daarnaast heeft hij lovende woorden voor Larry David in Curb Your Enthusiam en de talloze documentaires van HBO, zoals If You're Not in the Obit, Eat Breakfast. Verder is Hader een groot fan van de mockumentary 7 Days in Hell (met Andy Samberg), hoewel deze volgens hem niet het niveau haalt van het door hemzelf geproduceerde Documentary Now!.

Barry is vanaf 26 maart in Nederland te volgen via Ziggo. Hader was dit weekend weer even terug bij SNL; hij mocht een aflevering fungeren als gastpresentator.