Wie is Poetin?

Podcast van de week: Wie is Poetin?

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Een even fascinerend als angstaanjagend beeld van de gevaren van absolute macht.

Sinds de Russische inval in Oekraïne zijn de ogen van de wereld - voor zover dat niet al het geval was - gericht op Vladimir Poetin. De leider van Rusland groeide in de afgelopen twintig jaar uit tot een steeds brutere dictator, wat in februari resulteerde in het begin van een gruwelijke oorlog.

In Wie is Poetin? gaat Simon Dikker Hupkes, master in de politicologie, in op de verschillende facetten die de Russische leider kenmerken. Zo bespreekt hij in de openingsaflevering (thema: Poetin de rover) met voormalig Rusland-correspondent Michel Krielaars hoe de president aan een persoonlijk vermogen van maar liefst 200 miljard is gekomen. Daarnaast vertelt politicologe Julia Wouters over de giftige masculiniteit van Poetin, en gaat kinder- en jeugdpsychiater Binu Singh in op hoe zijn jonge jaren hem gevormd hebben.

De interviews van Dikker Hupkes met de experts bieden een fascinerend beeld van een megalomaan leider, die Rusland steeds strakker in zijn greep kreeg. Zo bewijst Wie is Poetin? op knappe wijze het gevaar van absolute macht.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook