Top 2000 Leo Blokhuis

Podcast van de week: Top 2000 a gogo podcast

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Een nieuwe dosis verhalen over de lijst der lijsten, met Meat Loaf, George Kooymans en Blondie.

Foto credit: ANP Kippa / Erik van 't Woud

Wanneer de dagen korter worden, maakt radiominnend Nederland zich klaar om in de laatste uren van het jaar af te tellen naar ‘Bohemian Rhapsody’. Voor wie zich alvast helemaal voor wil bereiden op de NPO Radio 2 Top 2000, is daar de afgelopen jaren de bijbehorende podcast van Leo Blokhuis.

Ook in 2022 duikt de popprofessor weer in de archieven, en vertelt hij onderhoudende verhalen achter de hits uit de lijst der lijsten. Daarbij besteedt Blokhuis aandacht aan sterren die dit jaar kwamen te overlijden, met een duik in het maken van Meat Loafs Bat Out of Hell en de successen die Olivia Newton-John behaalde buiten haar rol in Grease. Daarnaast zijn er verhalen over de comeback van Elvis, die dit jaar werd afgebeeld in de gelijknamige speelfilm, en het solowerk van Golden Earring-gitarist George Kooymans.

Blokhuis vertelt in deze nieuwe reeks van de Top 2000 a gogo podcast weer muziekverhalen vol verrassende dwarsverbanden en heerlijke feitjes. Een ideale zoethouder voordat de Top 2000 weer op de radio begint.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook