Alfred Lagarde

Podcast van de week: More than a feeling

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Een audiomonument voor Alfred Lagarde, de rock-'n'-rollste dj ooit.

Foto credit: ANP

25 jaar na de dood van Alfred Lagarde, de man naar wie deze website vernoemd is, richt ook Kink FM-dj Tim op het Broek een monument op voor Big Bad Al in de podcast More than a feeling. De aan een hersenbloeding overleden radiomaker staat bekend als de rock-’n’-rollste dj ooit, die met zijn brommende stem en aanstekelijk enthousiasme het gospel van de harde rock door Nederland verspreidde.

In More than a feeling legt Op het Broek vast hoe Lagarde na zijn redelijk brave eerste programma’s, via Radio Noordzee, de VARA en Veronica uitgroeide tot een radiofenomeen. Daarbij horen we lekker veel fragmenten van Lagarde zelf, maar ook interviews met collega’s als Leo van der Goot en Peter Holland. Maar ook de muzikanten waarmee de dj bevriend raakte komen aan het woord, zoals Toto-gitarist Steve Lukather, Adje Vandenberg en Jerry Seay van Mother’s Finest.

Het levert een berg aan heerlijke anekdotes op, waardoor More than a feeling met recht een audiomonument voor de kleurrijkste dj uit de Nederlandse geschiedenis genoemd mag worden.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook