Kwaad Bloed

Podcast van de week: Kwaad bloed

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Schokkende verhalen van moord en doodslag op het platteland.

Wat gebeurt er wanneer een plattelandsgemeenschap wordt opgeschrikt door een gewelddadige gebeurtenis? In Kwaad bloed duiken Jacqueline Maris en Gerrit Kalsbeek in moord en doodslag op het platteland en de gevolgen daarvan. Het levert uitstekende true crime-verhalen op, afgewisseld met interpretaties van vier schrijvers, die de zaken omtoveren in hoorspelen.

Achter de afleveringen van Kwaad bloed gaat duidelijk een duizelingwekkende hoeveelheid research schuil. Maris duikt uitgebreid in daders, verdachten en getuigen, en presenteert een karrenvracht aan interviews die de zaken tot leven wekken. Zo duikt de journaliste in de ‘treinmoord’ in Culemborg, waarbij een vrouw om het leven kwam nadat haar echtgenoot - onder het mom van een black-out - hun auto op het spoor zette. Of het verhaal van de moord op een camping, waarbij een 46-jarige vrouw in koelen bloede in een kantine de beheerder door het hoofd schoot. De zaken zijn schokkend, maar het siert Kwaad bloed dat ze niet met de hijgerigheid die het true crime-genre vaak kenmerkt gebracht worden. In plaats daarvan laat Maris betrokkenen aan het woord, die openhartig vertellen over de zaken.

Tussen de journalistieke verhalen interpreteren schrijvers de gebeurtenissen in hoorspelen, die de heftigheid van Kwaad bloed extra kracht bijzetten. Het levert een van de betere Nederlandse misdaadpodcasts op.

https://open.spotify.com/episode/4VqZirN85B59myTEM9etxx

Lees ook