Jong en Vast

Podcast van de week: Jong en vast

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Een ontluisterende blik in het leven in een detentiecentrum voor jonge daders.

Foto credit: NPO Radio 1

In de afgelopen jaren worden steeds minder jongeren veroordeeld, maar de delicten die ze plegen, worden steeds zwaarder. In Jong en vast bezoekt journalist Tom Veldhuijzen van Pointer Forensisch Centrum Teylingereind, waar jonge daders van zware delicten vastzitten.

In de podcastreeks, een vervolg op de serie TBS die Veldhuijzen eerder maakte, spreekt hij met de begeleiders, beveiligers én de jongeren in het centrum. Zoals Nigel, een tiener die openhartig spreekt over de slechte afslagen die hij nam. Wat begon met het stelen van scooters, escaleerde tot gewelddadige overvallen en inbraken. ‘Kleine’ raakte betrokken bij een steekpartij, en werd voor de ogen van zijn moeder afgevoerd door politieagenten.

Met Jong en vast legt Veldhuijzen vast hoe vroeg het criminele circuit jongeren in zijn greep krijgt. Het biedt een ontluisterend beeld, waarbij de hoofdpersonen op het ene moment nog op kinderlijke wijze mopperen over het eten dat ze krijgen, om een paar zinnen later koeltjes te vertellen over het steekincident waarvoor ze veroordeeld werden.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook