Het WK wegkijken

Podcast van de week: Het WK wegkijken

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Moeten we wel kijken? Clairy Polak en Hugo Borst zetten de vele misstanden rond het WK in Qatar op een rij.

Foto credit: HUMAN

Waar de weken voor een WK voetbal normaal gevuld zijn met sportieve voorbeschouwingen, gaat het in het toeleven naar het toernooi in Qatar vooral over de omstandigheden in het gastland. Clairy Polak en Hugo Borst zetten de gruwelen nog eens op een rijtje in Het WK wegkijken, waarin ze bespreken hoe het zover heeft kunnen komen.

Daarbij gaat Polak ook in gesprek met experts, zoals voetbaljournalist Willem Vissers en Gijs de Jong van de KNVB, die allemaal een andere schuldige aan lijken te wijzen voor de omstandigheden in Qatar. Dat het WK stinkt, daar is iedereen in de podcast het namelijk wel over eens, maar een verantwoordelijke aanwijzen blijkt moeilijker. Zijn dat de spelers zelf, de sponsors, of de sportbonden? De meningen zijn verdeeld.

Polak en Borst horen het allemaal met groeiende frustratie aan, in de drie afleveringen die in de aanloop naar het toernooi gepubliceerd zijn. Tijdens het WK komen ze nog terug met een vierde, waarin besproken wordt hoe het controversiële toernooi verloopt.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook