Het verdwenen meisje

Podcast van de week: Het verdwenen meisje

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Wat gebeurde er dertig jaar geleden met de 15-jarige Willeke Dost?

In januari 1992 verdwijnt de 15-jarige Willeke Dost spoorloos. Dertig jaar later is de verdwijning van het meisje uit het Drentse Koekange nog altijd een groot mysterie. De politie onderzocht uitgebreid, misdaadjournalist Peter R. de Vries stortte zich op de zaak, en ook Opsporing verzocht en Vermist besteedden aandacht aan Willeke Dost, maar zonder succes.

Dagblad van het Noorden-journalist Annique Oosting zet de gebeurtenissen van dertig jaar geleden op een rij in Het verdwenen meisje, en gaat ook op zoek naar antwoorden. Daarbij zijn niet alleen de omstandigheden rond Willekes verdwijning een belangrijk element, maar ook de tragische jeugd van het meisje. 

De Drentse tiener werd als 1-jarige wees, nadat haar ouders verongelukten. In de jaren die volgden, ging de getraumatiseerde Willeke van het ene gastgezin naar het andere, om uiteindelijk op haar tiende bij de familie Mulders in Koekange terecht te komen. Of Het verdwenen meisje duidelijk maakt wat er vijf jaar later gebeurde valt nog te bezien, maar Annique Oostings zoektocht naar antwoorden is uiterst intrigerend.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook