Het geheim van Rijswijk

Podcast van de week: Het geheim van Rijswijk

ยท Door

Facebook Twitter WhatsApp

Niet alleen een intrigerend onderzoek naar een meervoudige moord, maar ook het verhaal over een journalist die in de voetsporen van haar vader treedt.

In maart 1985 wordt Rijswijk opgeschrikt door een brute meervoudige moord. Een lokaal bandje oefent in een kantoorpand, waar op een avond twee zwaarbewapende mannen binnenkomen, die ze van dichtbij neerschieten. Drie van de leden komen om het leven. In Het geheim van Rijswijk probeert NRC-journalist Anna Korterink antwoorden te vinden met betrekking tot de moorden, waarvoor nooit iemand is opgepakt. Ze stuit op een politiek gevoelig verhaal, waarin het regime van Desi Bouterse in Suriname een centrale rol lijkt te spelen.

Maar waarin de podcastreeks zich onderscheidt van andere true-crime-verhalen, is het persoonlijke verhaal van Korterink, die met het onderzoek in de voetsporen treedt van haar vader, de in 2020 overleden misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink. Hij deed onderzoek naar de moorden in Rijswijk, maar kwam ook niet op het spoor van de daders.

Het zorgt ervoor dat Het geheim van Rijswijk niet alleen een uiterst interessant onderzoek presenteert, maar ook een persoonlijk verhaal, waarin Anna Korterink haar vader beter leert kennen.

https://open.spotify.com/episode/1X7pegmt2ZRbnggYI9pHHI?si=ce34a134a133489a

Lees ook