De tumor tapes

Podcast van de week: De tumor tapes

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Na de diagnose baarmoederhalskanker leggen Susan Oostdam en haar partner Lex Uiting het medische traject op aangrijpende wijze vast.

Foto credit: BNNVARA

Wanneer Susan Oostdam tijdens een bevolkingsonderzoek bij de huisarts een uitstrijkje laat maken, gaan de alarmbellen af: ze heeft een tumor in haar buik. In De tumor tapes volgen we Susan en haar vriend, presentator Lex Uiting, die om moeten gaan met de diagnose baarmoederhalskanker en geconfronteerd worden met een medisch traject vol zware dilemma’s.

Van gesprekken met artsen en telefoontjes met ouders tot dagboek-achtige opnames van Susan: in vijf afleveringen biedt het stel volledige openheid in een leven dat volledig op z’n kop staat. We horen hoe het stel dapper probeert de situatie te relativeren, en met humor probeert om de stemming erin te houden, maar toch ook een aantal keren knakt onder de stress van de kankerdiagnose. Geef ze eens ongelijk.

Maar ondanks het emotionele, heftige onderwerp, is de toon van de reeks hoopvol, en dat is indrukwekkend. De tumor tapes is uiteindelijk het verhaal van twee mensen die elkaar steunen terwijl ze zware, levensbepalende beslissingen moeten nemen. 

https://open.spotify.com/episode/5EE0yvVBEjhWEwWfvZ3U4k?si=13b833924a304383

Lees ook