De hijger

Podcast van de week: De hijger

ยท Door

Facebook Twitter WhatsApp

Wie is de anonieme beller die Frieda, die al een jaar niet meer buitenkomt, blijft lastigvallen?

De huistelefoon is de enige link naar de buitenwereld voor twintiger Frieda, die vanwege haar pleinvrees al een jaar niet buiten is geweest. De enige personen in haar leven zijn haar moeder, haar beste vriendin, haar therapeut en een lokale winkelier. Het isolement van Frieda wordt nog beklemmender wanneer ze plotseling telefonisch wordt lastiggevallen door een anonieme hijgende man die maar blijft bellen.

Thrillerpodcast De hijger komt uit de koker van Hanneke Hendrix en Karen van der Meer, die eerder verantwoordelijk waren voor Wraak. In zes korte afleveringen is te horen hoe Frieda haar stalker probeert te negeren, een geheim nummer neemt (de reeks speelt zich af in 1995) en uiteindelijk besluit terug te vechten.

De hijger luistert zeer fijn weg, mede dankzij een vlot scenario en prima acteerwerk van onder anderen Carine Crutzen en Keja Klaasje Kwestro. Wat het nog eens extra leuk maakt: iedereen, van de acteurs tot de ontwerper van het logo, werkte belangeloos mee aan het maken van de podcast.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook