De Boos AntiCoronaDepressiePodcast

Podcast van de week: De Boos AntiCoronaDepressiePodcast

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Tim Hofman zorgt voor verlichting in onstuimige tijden.

Terwijl televisieprogramma’s, concerten en andere culturele evenementen in razend tempo afgezegd worden, is er één medium dat ongestoord nog groter kan worden: de podcast. Tim Hofman besluit om, namens zijn digitale platform #BOOS, ook zijn allereerste podcast te maken. De presentator probeert ons een hart onder de riem te steken met een reeks die leert hoe we de tijd van lockdowns en quarantaines het best door kunnen komen.

Hofman weet namelijk hoe het is om maandenlang thuis te zitten. Nadat hij in 2017 tijdens de opnames van #BOOS aangevallen werd door de zoon van een huisbaas, liep hij een gebroken kaak en een hersenschudding op. Ruim drie maanden moest Hofman thuis doorbrengen om zijn brein weer langzaam op gang te laten komen. Die ervaring gebruikt de presentator om handvaten te bieden voor de kijkers (de podcast is ook te bekijken via YouTube) en luisteraars in lockdown.

Tweemaal per week zet Hofman een aflevering online, waarin hij zelf tips geeft, verhalen vertelt, of experts als Erik Scherder aan het woord laat. Met succes: de presentator zet niet alleen een platform vol inspirerende (dat vindt Hofman overigens zelf een vies woord) adviezen op, maar zorgt ook voor verlichting dankzij zijn vlotte verstelstijl en schat aan reisverhalen. Dat kunnen we op dit moment allemaal prima gebruiken.

https://open.spotify.com/episode/2Qs6fv5LAxqeaQo4DaMtkd https://open.spotify.com/episode/2Qs6fv5LAxqeaQo4DaMtkd https://open.spotify.com/episode/2Qs6fv5LAxqeaQo4DaMtkd

Lees ook