The Biblebelt

Podcast van de week: Biblebelt

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Een even fascinerend als verbazingwekkend inzicht in het leven van Nederlandse 'refo's'.

Foto credit: Marieke Mandemaker / PZC

Van het in brand steken van een teststraat in Urk tot rellen rond de opvang van asielzoekers in Harskamp: streng gereformeerde gemeentes kwamen recentelijk niet bepaald positief in het nieuws. AD-journalisten Berendien Tetelepta en Jorina Haspels, allebei zelf gelovig, schetsen in Biblebelt een portret van ‘refo’s’ anno 2022.

Zo horen we hoe deze strenge christenen omgaan (of dat weigeren) met thema’s als de lhbtqia+-gemeenschap en de rol van vrouwen. Daarbij zijn het vooral de verhalen van gelovigen die in de steek werden gelaten vanwege hun seksuele geaardheid die pijnlijk luistermateriaal opleveren.

Biblebelt biedt een fascinerend inzicht in de wereld van de gereformeerde Nederlanders. De twee journalisten gaan er met een open vizier in, maar ook zij verbazen zich regelmatig over de standpunten van hun hoofdpersonen. De podcastreeks zorgt op momenten voor meer begrip voor die groep, maar verontwaardiging en verbazing zijn toch de grootste emoties die achterblijven na de vijf afleveringen in de reeks.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook