Atlas

Podcast van de week: Atlas

ยท Door

Facebook Twitter WhatsApp

Petra Grijzen werpt een uiterst interessante wetenschappelijke blik op onze droomwereld.

Foto credit: NTR

Wat gebeurt er in ons hoofd - en in de rest van ons lichaam - wanneer we slapen? In Atlas, de wetenschappelijke podcast van de NTR, duikt Petra Grijzen in reeksen van acht afleveringen in een onderwerp. In deze eerste serie staan slaap en dromen centraal.

Zo belicht Grijzen in de eerste afleveringen de minst prettige hoek van onze droomwerelden: nachtmerries en slaapverlammingen. Honderden jaren geleden beeldden kunstenaars al duivelse dromen af, waarin enge figuren over de lichamen van hulpeloze dromers kruipen. Samen met historici, wetenschappers en slaaponderzoekers horen we de oorzaak van nachtmerries, en wat we kunnen doen om ze te voorkomen.

Daarnaast gaat Atlas in op de betrouwbaarheid van de voorspellende dromen, en blijkt slaaponderzoek niet alleen wat te vertellen over onze nachtrust; het geeft ook een indicatie of we in de toekomst te maken kunnen krijgen met ziektes. Deze karrenvracht aan wetenschappelijke informatie rond het onderwerp slaap wordt door Grijzen op vlotte, begrijpelijke wijze gebracht. Het maakt Atlas een uiterst interessante blik in ons nachtleven.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook