30 minuten rauw Ruud de Wild

Podcast van de week: 30 minuten rauw

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Ruud de Wild kruipt in de rol van interviewer.

Als notoir door-platen-heen-prater staat Ruud de Wild in de radiowereld bekend om zijn brutale vorm van chaos. Met een podcast met de titel 30 minuten rauw valt te verwachten dat de dj die lijn doortrekt, maar verrassend genoeg horen we een De Wild die een stuk minder, eh, wild klinkt.

De radiopresentator ontvangt wekelijks een BN’er die hij, met het getik van een kookwekker op de achtergrond, ondervraagt. De Wild snijdt af en toe de pijnlijke onderwerpen aan. Hij vraagt Dione de Graaff naar de dood van haar ex-vriend, BLØF-drummer Chris Götte. Bij Guus Meeuwis begint hij over de grappen die Johan Derksen maakte over de partner van de zanger.

Desondanks gaat De Wild er nergens écht met gestrekt been in, maar probeert hij zijn gesprekspartners toch vooral op hun gemak te stellen. Daarbij komen vragen als ‘waar ben je bang voor?’ of ‘hoe moet je na je dood in het journaal herdacht worden?’ af en toe uit de lucht vallen. Met 30 minuten rauw bewijst De Wild zich misschien niet als doorgewinterd interviewer, maar weet hij in een gemoedelijke sfeer tóch veel uit zijn BN’ers te krijgen.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook