Scheiden met Stine

Podcast: Scheiden met Stine

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Filosoof Stine Jensen onderzoekt waarom zoveel stellen uit elkaar gaan, én vraagt zich af waar het misging in haar eigen relatie.

Foto credit: Anna van Kooij / Human

In de klas van de dochter van Stine Jensen heeft maar liefst twee derde van de kinderen gescheiden ouders. Waaronder de filosoof zelf, die niet meer samen is met de vader van Vicky. In Scheiden met Stine vraagt ze zich af waarom zoveel stellen uit elkaar gaan, en wat voor gevolgen dit heeft voor kinderen.

Tijdens die zoektocht naar antwoorden belt Jensen regelmatig met haar ex Jaime, en dat zijn openhartige gesprekken. Het voormalige stel praat over de ruzies, zowel tijdens hun relatie als na de scheiding, en probeert te achterhalen waarom het niet gelukt is. Naast gesprekken met andere ervaringsdeskundigen gaat Jensen ook in gesprek met experts, zoals relatietherapeuten en begeleiders van kinderen van een gescheiden echtpaar.

Deze mix van persoonlijke verhalen en perspectieven van experts geeft Scheiden met Stine een mooie balans. En hoewel de statistieken en verhalen soms een weinig hoopgevend beeld schetsen, biedt deze podcast een zeer interessant kijkje in de wereld van huwelijken en relaties.

https://open.spotify.com/episode/5jFPHm0o5Tur7WlkkAQLJO?si=5dbec1c3177f4f8e

Lees ook