Podcast luistertips: terugblikken op Peter Crouch en Chris Cornell

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week voetballer Peter Crouch en zanger Chris Cornell.

Foto credit: AP Photo/Nam Y. Huh, File

I Like Films with Jonathan Ross
Aflevering: Spike Lee

De vermaarde Britse talkshowpresentator en komiek Jonathan Ross interviewde de groten der aarde al in zijn tv-programma, en verplaatst zich nu naar de wereld van de podcasts. In de eerste aflevering spreekt hij met filmmaker Spike Lee, maker van dé film van het moment: BlacKkKlansman.

 

That Peter Crouch Podcast
Aflevering: That Dressing Rooms Episode

Over voetbal wordt enorm veel gezegd, geschreven, geanalyseerd en vooruitgeblikt. Toch is het lastig om écht openhartige verhalen te horen uit de mond van profvoetballers. Nu doet de Britse spits Peter Crouch een boekje open in zijn eigen podcast. De droogkomische voetballer vindt het tijd om te vertellen over de ‘ridiculous episodes’ uit zijn leven.

 

Dead Rock Stars
Aflevering: Chris Cornell

Muziekjournalisten Mick Wall en Joel McIver blikken eens per week terug op de rockhelden die ons zijn ontvallen. Ze bespraken al de levens van Bowie, Hendrix en Cobain. In deze achttiende aflevering staat Chris Cornell centraal. De grungezanger, die doorbrak met Soundgarden en later nog deel uitmaakte van Audioslave, maakte een jaar geleden een eind aan zijn leven.

 

It’s Been a Minute with Sam Sanders
Aflevering: #MeToo Hits Elite Sports

De #MeToo-beweging heeft zich de afgelopen tijd vooral gericht op Hollywood. De Amerikaanse journalist Alexandra Starr zet zich echter in om verhalen van misbruik in de professionele sportwereld in de openbaarheid te brengen. Daarnaast spreekt presentator Sam Sanders met Bridie Farrell, de voormalige schaatster die op minderjarige leeftijd werd aangerand.

 

Echt Gebeurd
Aflevering: Familie duurt het langst: Mustafa Dunmez

Mustafa Dunmez heeft heel zijn leven al een hekel aan blind dates: hij heeft van dichtbij gezien hoe moeilijk een gearrangeerd huwelijk is en is tegen iedere vorm van geregelde liefde. Maar in 2010, als hij dertig jaar is en van zichzelf toch wel écht aan de vrouw moet, laat hij zich overhalen om op een blind date te gaan.

 

Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.

Lees ook