Podcast luistertips: eerste Oscar-preview

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Welke podcasts moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde spit door het enorme aanbod en brengt wekelijks vijf afleveringen die de moeite waard zijn. Met deze week de Oscar-kanshebbers en het wonder van de vuilniszak.

Het Volkskrantgeluid
Aflevering: Onze correspondent over de gele hesjes in Frankrijk

Ze zijn ineens overal: protesteerders in gele hesjes. In het afgelopen weekend werd in Parijs een ravage aangericht door de demonstranten. Voor het komende weekend is er weer een demonstratie aangekondigd. Volkskrant-correspondent Daan Kool legt uit hoe de gele hesjes in Frankrijk zo groot zijn geworden en in Nederland niet.

Little Gold Men
Aflevering: The First Awards of Awards Season Are Here!

Het duurt nog een paar maanden, maar Hollywood begint langzaam toe te leven naar de Oscars. De afgelopen week zijn er met de National Board of Review en de Gotham Awards de eerste prijzen uitgereikt, waardoor filmcritici hun eerste Oscarvoorspellingen gaan maken. De journalisten van Vanity Fair hebben het over kanshebbers als Green Book (foto boven) en First Reformed, waarvoor Ethan Hawke wellicht het beeldje voor Beste Acteur in ontvangst gaat nemen.

This Podcast Will Kill You
Aflevering: Rabies: Don’t dilute me, bro

Hypochonders kunnen deze suggestie beter even overslaan. This Podcast Will Kill You, de podcast over dodelijke ziektes, is terug voor het tweede seizoen. In de eerste reeks werden al zaken als gele koorts, tuberculose en ebola behandeld. In deze opening gaat het over hondsdolheid; van de ontstaansgeschiedenis tot de symptomen en de behandeling.

I Was There Too
Aflevering: Silence of the Lambs with Brooke Smith

De honderdste en laatste aflevering van de podcast van journalist Matt Gourley, waarin hij spreekt over legendarische filmscènes met de personen die bij de opnames aanwezig waren. Hij interviewt Brooke Smith, de vrouw die in The Silence of the Lambs het slachtoffer van seriemoordenaar Buffalo Bill speelde. Hoe was het om in de put te zitten in de legendarische ‘It rubs the lotion on its skin’ scène?

Every Little Thing
Aflevering: Garbage: What Did We Do Before the Bag?

Het concept van Every Little Thing is simpel: de makers beantwoorden brandende vragen van luisteraars. Deze week onderzoeken de producenten wat we met ons afval deden voordat we vuilniszakken hadden. En wie verzon het gele bandje waarmee we een vuilniszak dicht kunnen strikken?

Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.

Lees ook