Deep Shit

Overzicht: nieuwe films en series bij de NPO

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe en nog lopende series zijn dit weekend en daarna te zien bij NPO? Een overzicht van de titels.

Foto credit: Bram Willems

Nieuwe series dit weekend...

Poldark S05 (vrijdag 15/10, NPO 2) Brits kostuumdrama dat zich afspeelt in de 18e eeuw. Aan de start van de vijfde en laatste reeks reist Ross Poldark (Aidan Tuner) naar Londen om een oude vriend te helpen. Lees de recensie.

Grace (zaterdag 16/10, NPO 2) Britse misdaadserie met John Simm als de vrij onorthodoxe rechercheur Roy Grace, die de verdwijning van een projectontwikkelaar onderzoekt. Ook in zijn geheel op NPO Plus. Bekijk de trailer.

Deep Shit (zondag 17/10, NPO 3) Komische misdaadserie over twee verveelde vrouwen (Jennifer Hoffman en Fockeline Ouwerkerk) die genoeg hebben van hun saaie gezinslevens en het criminele pad opgaan. Lees hier meer.

 

Nog lopende series dit weekend...

Flikken Rotterdam S05 (vrijdag 15/10, NPO 1) Spin-off van Flikken Maastricht. In deze aflevering wordt er in de haven een lijk aangetroffen tussen de diepgevroren garnalen. Het spoor van de man leidt helemaal naar Syrië.

Maud & Babs (zondag 17/10, NPO 1) Dramaserie over een vrouw (Rifka Lodeizen) die als mantelzorger aan de slag gaat voor haar dementerende moeder (Loes Luca). Tevens met Peter Paul Muller en Kim van Kooten. Lees de recensie.

 

Films dit weekend...

Toni Erdmann (vrijdag 15/10, NPO 2) Tragikomische film uit Duitsland, genomineerd voor een Oscar, waarin lolbroek Winfried (Peter Simonischek) het leven van zijn altijd werkende dochter (Sandra Hüller) op wil vrolijken.

Luce (vrijdag 15/10, NPO 3) Dramafilm waarin een getrouwd stel (Naomi Watts en Tim Roth, eerder al samen in Funny Games) schrikt wanneer hun geadopteerde zoon (Kelvin Harrison Jr.) een verontrustend essay schrijft.

My Girl (zaterdag 16/10, NPO 2) Coming-of-age-film over het leven van de 11-jarige Vada (Anna Chlumsky, inmiddels vooral bekend van haar rol in Veep) en haar beste vriend Thomas (Macaulay Culkin uit Home Alone).

Nacht van de Filmacademie (zaterdag 16/10, NPO 3) Vanaf 23.00 uur zijn meerdere korte films van de Nederlandse filmacademie (met onder anderen De Pinpas, Cocon, Het Verlangen en Onbewaakt Ogenblik) te zien.

 

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Lees ook