Nominaties voor Golden Globes 2017 bekend

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Nominaties Golden Globes

Gisteren werden in Los Angeles de nominaties voor de 74ste uitreiking van de Golden Globes bekend gemaakt. HBO is lijstaanvoerder met 14 nominaties.

In de categorie Beste Dramaserie werden twee series van de zender genomineerd: Game of Thrones en Westworld. Westworld scoorde tevens acteernominaties voor Thandie Newton en Evan Rachel Wood, terwijl Lena Headey kans maakt op een beeldje voor haar rol in Game of Thrones. In de categorie Beste Musical of Komedie werd uiteraard Veep opnieuw genomineerd. Veep-actrice Julia Louis-Dreyfus neemt het in de categorie Beste Actrice in een Musical of Komedie op tegen onder andere haar HBO-collega’s Sarah Jessica Parker uit Divorce en Issa Rae uit Insecure. Ook The Night Of deed goede zaken voor HBO, met een nominatie voor Beste Miniserie of Televisiefilm, plus acteernominaties voor Riz Ahmed en John Turturro.

Zender FX ontving 9 nominaties en maar liefst 5 van daarvan waren voor The People v. O.J. Simpson: American Crime Story, een serie die op korte termijn in Nederland naar Netflix moet gaan komen. Atlanta en The Americans – ook beide van FX – werden elk 2 keer genomineerd. Netflix ontving dit jaar 3 nominaties voor The Crown en nog 2 voor Stranger Things, plus een acteernominatie voor Bob Odenkirk in Better Call Saul. Het binnenkort in Nederland te verschijnen Amazon deed het met 2 nominaties voor Mozart in the Jungle en 2 nominaties voor Transparent vooral goed in de categorie Musical of Komedie, maar ook Billy Bob Thornton werd genomineerd voor zijn rol in de dramaserie Goliath.

Vorig jaar werd Mr. Robot uitgeroepen tot Beste Dramaserie, maar dit jaar ontving de serie in die categorie niet eens een nominatie. Wel werden Rami Malek en Christian Slater opnieuw genomineerd voor hun acteerwerk. De Golden Globes worden uitgereikt op 8 januari. De presentatie is dit jaar in handen van Jimmy Fallon.

LAATSTE NIEUWS