Messiah: Jezus terug op aarde in Netflix-serie

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Messiah

Netflix geeft groen licht aan een eerste seizoen van het religieuze drama Messiah.

De serie speelt zich af in het heden en draait om een man uit het Midden-Oosten die beweert de nieuwe Messias te zijn en volop volgelingen krijgt. Maar is hij echt gestuurd door God of gaat het hier om een gevaarlijke oplichter? Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Zo volgen we onder anderen een jonge CIA-agent, iemand van een Israëlische geheime dienst en een Palestijnse vluchteling. Daarnaast zien we ook hoe de media reageren.

Messiah werden bedacht en geschreven door Michael Petroni (The Book Thief, Miracles) en James McTeigue (Sense8, V for Vendetta) zal gaan regisseren. Mark Burnett en Roma Downey treden aan als producenten. Het tweetal produceerde eerder de de serie The Bible (ook te zien op Netflix) voor History, waarin Downey tevens als actrice gestalte gaf aan de moeder van Jezus.

Messiah is niet de enige Jezus-serie in ontwikkeling bij Netflix. Jenji Kohan (Orange is the New Black) werkt nu aan Teen Jesus, dat ze zelf omschrijft als een bijbelse Wonder Years.

https://www.youtube.com/watch?v=GdtGCOVIb98

LAATSTE NIEUWS