Lucifer S06

Lucifer S06E01-04: het einde is in zicht

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Lucifer krijgt eindelijk promotie, maar hoe zit het met de rest?

In mijn recensie van de start van het vijfde seizoen biechtte ik op dat de serie Lucifer wat mij betreft misschien beter na vier seizoenen had kunnen stoppen. Het verdere verloop van seizoen vijf bracht me niet op andere gedachten.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lucifer (Tom Ellis) blijft leuk om naar te kijken, maar de makers moesten zich in steeds meer gekunstelde bochten wringen om het verhaal draaiende te houden, zeker nu Lucifer en detective Chloe Decker (Lauren German) eindelijk een stel zijn. Dus werd Lucifer bezocht door zijn vader, ook wel bekend als God (Dennis Haysbert), en zijn snode tweelingbroer Michael (Ellis met een belabberd Amerikaans accent). Ook voor Chloe en Lucifer waren de wittebroodsweken snel voorbij: want is Lucifer wel goed genoeg voor Chloe?

Seizoen vijf eindigde met een gevecht om de troon van de hemel, waarbij ook twee hoofdrolspelers het leven lieten. Een drama dat snel weer teniet werd gedaan door het feit dat ze enkele minuten later alweer herrezen uit de dood. Alleen detective Dan (Kevin Alejandro) bleef dood, vast in zijn eigen persoonlijke hel.

Enigszins sceptisch begon ik dan ook aan het zesde – en nu echt laatste - seizoen, waarin Lucifer als God de troon zal bestijgen. Toch staat Lucifer niet te trappelen. Hij heeft dan wel eindelijk Chloe de liefde verklaard, maar kan hij ook van alle andere zeven miljard mensen houden? Ondertussen heeft een zoveelste engel (Brianna Hildebrand, Deadpool) het op Lucifer gemunt. Chloe heeft zo haar eigen problemen. Ze is iets te veel gehecht geraakt aan een goddelijke talisman, die haar superkrachten geeft.

Lucifers vertwijfeling voelt als een opnieuw opgewarmd kliekje en ook de noodzaak voor een nieuwe God lijkt niet heel groot. Net zoals de hel het al tijden zonder heerser doet, wachten nu alle engelen geduldig tot Lucifer zijn keuze maakt.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Ondertussen kabbelen de levens van de overige personages rustig voort. Demon Maze (Lesley-Ann Brandt) gaat trouwen met vriendinnetje Eva, engel Amenadiel (D.B. Woodside) gaat in training als politieagent en Linda (Rachael Harris) schrijft een biografie over haar ervaringen als therapeut van de duivel. Er is een leuk zijlijntje voor forensisch detective Ella (Aimee Garcia), die eindelijk een fatsoenlijk vriendje lijkt te vinden. Een ontwikkeling die de twee afleveringen daarna alweer vergeten lijkt. Zelfs de aflevering waarin Lucifer en Chloe in animatiefiguurtjes veranderen voelt meer als een gimmick dan als een waardevolle verdieping. Er is wel één lichtpuntje: kwaadaardige tweelingbroer Michael – toch echt het meest soapy en gemakzuchtige element uit seizoen vijf - lijkt vooralsnog niet terug te keren.

En wie weet, misschien boort onze mysterieuze wraakengel toch nog ongekende bronnen in Lucifer aan…

Lucifer S06, vanaf 10 september 2021 op Netflix

Lees ook