Insatiable gaat 10 augustus in première

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De duistere komedieserie van Netflix speelt zich af in de competitieve wereld van de missverkiezingen.

In de Netflix-serie verandert een 'coming of age' verhaal in een 'coming of rage' verhaal. Insatiable volgt de ooit door iedereen gepeste Patty (voormalig Disney-sterretje Debby Ryan), die nu als tiener wraak wil nemen op de hele wereld. De aan lager wal geraakte advocaat Bob (Dallas Roberts uit The Walking Dead en The L Word) besluit haar te gaan coachen als deelnemer van een aantal missverkiezingen, maar heeft geen idee waartoe Patty daadwerkelijk is staat is om haar doel te bereiken. Alyssa Milano (Charmed) is in de serie te zien als de vrouw van Bob. Insatiable werd bedacht door Lauren Gussis, die als scenarist en producent werkte aan Dexter. De serie werd oorspronkelijk ontwikkeld voor zender The CW, maar uiteindelijk nam Netflix het project over. Iets soortgelijks gebeurde onlangs ook met Chilling Adventures of Sabrina.

Netflix bestelde alvast twaalf afleveringen van Insatiable, die vanaf 10 augustus bij de streamingdienst te zien zijn. Hieronder kun je aankondiging van de serie bekijken.


Narcos S04 onthult nieuwe hoofdpersonages

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Seizoen vier heet Narcos: Mexico en we weten nu ook wie Michael Peña en Diego Luna zullen gaan spelen.

De eerste drie seizoenen van Narcos speelden zich af in Colombia, maar in het vierde seizoen reizen we af naar het Mexico van de jaren tachtig. Diego Luna (links op de foto te zien als zijn personage) geeft gestalte aan Miguel Ángel Félix Gallardo, die bekend staat als enkel Felix. Als leider van het Guadalajara Cartel is hij één van de grootste drugsbazen uit de geschiedenis van Mexico en de grondlegger van de huidige drugshandel in het land. Felix wordt omschreven stoutmoedig en ondoorgrondelijk, maar ook als welwillend en loyaal, hoewel zijn eigen ambities altijd op de eerste plaats komen. Michael Peña (rechts te zien als zijn personage) speelt Kiki Camarena, undercover DEA-agent en familieman, die met behulp van informanten het Guadalajara Cartel in kaart brengt, maar de verfijndheid van het door Felix gebruikte systeem volledig onderschat.

Het vierde seizoen moet nog dit jaar in première gaan. Overigens gaan we dan ook kennismaken met een jonge El Chapo, straks in Narcos gespeeld Alejandro Edda.

Lees ook: Narcos S03E01-E03: genoeg te zien met een nieuwe drugsbaron.


Better Call Saul overlapt met Breaking Bad

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Het vierde seizoen van Better Call Saul krijgt straks scènes die plaatsvinden in de tijdlijn van Breaking Bad.

Showrunner Vince Gilligan bevestigde de overlappende tijdlijnen in een interview met Entertainment Weekly. 'We hebben straks een verhaallijn waarmee we ons op Breaking Bad-terrein begeven en die ons op het pad richting Walter White zet', vertelt Gilligan. 'Ik kan niet wachten om het aan de kijkers te laten zien.' Gilligan kon verder alleen nog maar prijsgeven dat Saul / Jimmy (Bob Odenkirk) bij de scènes betrokken is. De showrunner gaf in eerdere interviews al aan dat hij de Breaking Bad-personages Walter White (Bryan Cranston) en Jesse Pinkman (Aaron Paul) graag nog een keer op wil laten draven in Better Call Saul, dat zich tot nu toe afspeelde voor de gebeurtenissen in Breaking Bad. Het vierde seizoen van de prequel gaat in Amerika op 6 augustus van start op AMC en Netflix heeft inmiddels bevestigd dat de reeks op 7 augustus bij ons in première gaat.

Bekijk hieronder ook nog een komische Breaking Bad-sketch met Bryan Cranston en Aaron Paul, waarin vooral Cranston moeite heeft om afscheid te nemen van de serie.

Bekijk verder de recensie van Better Call Saul S03 en lees meer over de leader.


Netflix onthult series van Mark Millar

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Mark Millar

Naast de tv-series Jupiter's Lecacy en American Jesus heeft Millar ook nog drie films in ontwikkeling bij Netflix.

Mark Millar is vooral bekend van (inmiddels ook verfilmde) strips als Wanted, Kick-Ass en Kingsman. Netflix verfilmt nu zijn strip Jupiter's Legacy, over oude superhelden die in de jaren dertig hun hoogtijdagen beleefden, en de generatie die nu in hun voetsporen moet treden. Steven S. DeKnight (Spartacus, Daredevil) wordt de showrunner en regisseert de eerste aflevering. De tweede Millar-comic die Netflix verfilmt wordt de Spaans-Engelse productie American Jesus, over een jongen van twaalf jaar oud, die ontdekt dat hij water in wijn kan veranderen en in staat is tot het verichten van nog meer wonderen. Everardo Gout (Luke Cage, Banshee) and Leopoldo Gout (Instinct) treden aan als showrunners. Toevallig heeft Netflix ook nog een andere serie over de terugkeer van Jezus in ontwikkeling, waarin Michelle Monaghan en John Ortiz te zien zullen zijn.

Onder zijn deal met Netflix zullen ook de door Millar bedachte strips Empress, Huck en Sharkey The Bounty Hunter voor de VOD-dienst bewerkt worden tot speelfilms.

https://www.instagram.com/p/BlVq-33DgPm/

The CW werkt aan serie over Batwoman

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De serie wordt ontwikkeld door Caroline Dries (The Vampire Diaries) en Arrowverse-architect Greg Berlanti.

Batwoman was in de strips al een grote trendsetter op het gebied van representatie van de LGBTQ-gemeenschap en ook op televisie wordt het personage een openlijke lesbienne. De door Caroline Dries (The Vampire Diares) geschreven pilot volgt Kate Kane, die als Batwoman de straten van Gotham veilig houdt. De rol is nog niet gecast, maar dat zal op korte termijn gebeuren, want Batwoman zal later dit jaar geïntroduceerd worden in een nieuw 'cross-over event' van zender The CW, waarin personages uit Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow en Supergirl samenkomen. Op die manier kreeg ook The Flash, die in 2013 geïntroduceerd werd in Arrow, een eigen spin-off. Dries zal voor de cross-over vermoedelijk aantreden als consultant. Ze schreef eerder ook al afleveringen van de Superman-serie Smallville.

Waarschijnlijk zal Batwoman in Nederland uiteindelijk te zien zijn op Netflix, dat momenteel ook DC-stripverfilmingen als Supergirl, Arrow en The Flash aanbiedt.

Lees ook: The CW onthult talloze premièredata.


The Vampire Chronicles gaat naar Hulu

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Geen Netflix, HBO of Amazon; auteur Anne Rice brengt de verfilming van haar boeken onder bij VOD-dienst Hulu.

The Vampire Chronicles van Anne Rice bestaat momenteel uit elf boeken. Het verhaal draait om de belevenissen van Lestat de Lioncourt, een Franse edelman die in de 18e eeuw veranderde in een onsterfelijke vampier. Het eerste boek uit de reeks - Interview with the Vampire - verscheen in 1976 en werd in 1994 al eens verfilmd (foto) met Tom Cruise in de rol van Lestat. De adaptatie had ook rollen voor Brad Pitt en Kirsten Dunst. Rice schreef destijds zelf het scenario voor de film en zal de scripts voor de tv-serie nu samen met haar zoon Christopher op papier zetten. Het tweetal moet wel op zoek naar een nieuwe showrunner; in januari werd Bryan Fuller (Hannibal) aangesteld, maar hij heeft de serie inmiddels weer verlaten. Fuller verliet eerder ook al door hem gecreëerde series als American Gods en Star Trek: Discovery.

Hulu is niet beschikbaar in Nederland, maar hun grote successerie The Handmaid's Tale is bij ons te volgen op Videoland. Hulu komt binnenkort ook met Castle Rock.