Scott Pilgrim vs. The World

Filmtips: Curse of Chucky, Scott Pilgrim vs. The World en The Green Mile

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: een moordende pop, de exen van Mary Elizabeth Winstead en Tom Hanks in de gevangenis.

Curse of Chucky (2013)
Acteurs: Fiona Dourif, Danielle Bisutti, Brennan Elliot
Regie: Don Mancini

De Child's Play-franchise is een vrij unieke reeks horrorfilms: na de eerste Child's Play uit 1988 was bedenker Don Mancini ook als scenarist bij alle vervolgfilms betrokken. Nadat de serie met Seed of Chucky (ook op Netflix) wel erg komisch was geworden, besloot hij tot genoegen van veel fans om zijn franchise met Curse of Chucky weer meer de horror/suspense kant op te sturen. In de zesde Child's Play belandt de moordende pop in handen van de aan een rolstoel gebonden Nica (Fiona Dourif, de dochter van Brad Dourif, die opnieuw de stem van Chucky inspreekt). In 2017 volgde een zevende film (Cult of Chucky) en binnenkort wordt het verhaal wederom hervat: Mancini werkt op dit moment voor zender Syfy aan een tv-serie rond Chucky.

Scott Pilgrim vs. The World (2010)
Acteurs: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin
Regie: Edgar Wright

Voordat Edgar Wright met The World's End zijn Cornetto-trilogie afrondde, maakte de Britse regisseur eerst nog het vaak vergeten Scott Pilgrim vs. The World, een film die vrijwel geen bezoekers trok, maar vervolgens een tweede leven vond op video. Hoewel Scott Pilgrim gebaseerd is op een graphic novel, voelt de prent ook letterlijk aan als een videogame. Wright voorzag de film van een unieke visuele stijl, doordrenkt met verwijzingen naar games, muziek, films en andere elementen uit de popcultuur. Dat begint al met de plot: wannabe-muzikant Scott (Michael Cera) moet de duivelse ex-vriendjes van de door hem begeerde Ramona (Mary Elizabeth Winstead uit Fargo S03) uit de weg ruimen alsof het eindbazen in een computerspel zijn.

The Green Mile (1999)
Acteurs: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, Doug Hutchison
Regie: Frank Darabont

Drie uur durend melodrama waarin bewaker Paul Edgecomb (Tom Hanks) in zijn gevangenis in Louisiana kennismaakt met de reusachtige John Coffey (Michael Clarke Duncan), die over bijzondere gaven blijkt te beschikken. Duncan kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol (overigens door Spike Lee bekritiseerd als het toppunt van de 'magical negro') en ook de film werd genomineerd voor een gouden beeldje. Eerder maakte regisseur Frank Darabont al een ander fraai gevangenisdrama naar een verhaal van Stephen King (The Shawshank Redemption), maar na het floppen van The Majestic (2001) kreeg hij steeds moeilijker films van de grond en ook zijn tv-succes met The Walking Dead eindigde helaas in een knallende ruzie en een nog altijd lopende rechtszaak.

Lees ook