Eigen Kweek verschijnt op Netflix

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De tragikomische serie uit België draait om een boerengezin dat zich genoodzaakt ziet wiet te gaan telen.

Eigen Kweek speelt zich af op het platteland van West-Vlaanderen. Jos Welvaert (Dirk van Dijck) is daar al veertig jaar werkzaam als aardappelboer, maar vlak voor zijn pensioen wordt hij opgelicht en raakt hij al zijn geld kwijt. Hij besluit zijn land en zijn vaardigheden als boer vervolgens te gebruiken om iets te telen dat meer geld oplevert dan de aardappelen waar hij altijd bekend om stond: cannabis. Wim Willaert is in de serie te zien als Frank, de oudste zoon van Jos. Zijn personage werd al snel populair bij de Vlaamse kijkers vanwege zijn onbeholpen steenkolenengels. Verder is Sebastien Dewaele te zien als Steven, de jongste zoon van Jos, en geeft Sien Eggers gestalte aan zijn vrouw Ria. De tragikomische serie werd bedacht door Philippe de Schepper (Vermist).

Op 1 november voegt Netflix de eerste twee seizoenen toe aan het aanbod. Er verschijnt dan ook een kerstspecial, die zich afspeelt voor het tweede seizoen.

Update: seizoen twee en de kerstspecial misten ondertiteling en liepen daardoor wat vertraging op, maar zijn inmiddels ook te bekijken op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=AJXEjUOIFTg

LAATSTE NIEUWS