The Blacklist verlengd met vijfde seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

NBC gaat langer door met The Blacklist. Het misdaaddrama is inmiddels zeker van nog een vijfde seizoen.

De hoofdrol in de serie is voor James Spader, die voorheen op televisie vooral bekend was als advocaat Alan Shore in The Practice en Boston Legal. In The Blacklist is hij te zien als Raymond ‘Red’ Reddington, een crimineel hoog op het ‘most wanted’-lijstje van de FBI. Red geeft zich echter plots over, met als voorwaarde dat hij samen met agent Elizabeth Keene (Megan Boone) criminelen die op zijn zogenaamde ‘blacklist’ staan op mag sporen. The Blacklist was zo'n groot succes voor NBC, dat men besloot om Famke Janssen de hoofdrol te geven een spin-off getiteld The Blacklist: Redemption. Redemption, dat nu ook in Nederland op televisie te zien is, werd echter minder goed bekeken dan de originele serie en men verwacht dan ook dat de spin-off geen tweede seizoen zal krijgen.

Het vijfde seizoen van The Blacklist krijgt wederom 22 afleveringen. Lees ook onze recensie van de start van het vierde seizoen, dat in Amerika nog 3 afleveringen te gaan heeft.


Lost in Space gaat 13 april in première op Netflix

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Maak opnieuw kennis met de familie Robinson in de Netflix-versie van de klassieke scifi-serie uit de jaren zestig.

In Lost in Space maakt het gezin deel uit van een belangrijke missie om in de ruimte een nieuwe kolonie te stichten. De Robinsons worden echter onverwacht uit hun baan weggetrokken en storten neer op een onbekende planeet. Vader John Robinson wordt dit keer gespeeld door Toby Stephens (sinds kort op Netflix te zien in het vierde seizoen van Black Sails) en Molly Parker (Deadwood, House of Cards) is in de serie te zien als zijn vrouw Maureen. Taylor Russell (Falling Skies), Maxwell Jenkins (Sense8) en Mina Sundwall geven gestalte aan hun kinderen en Parker Posey (Dazed and Confused) kruipt in de huid van de onbetrouwbare Dr. Smith. Lost in Space kreeg in de jaren negentig al eens een filmversie met rollen voor onder anderen Matt LeBlanc en Gary Oldman. Zack Estrin (Prison Break, Charmed) is de showrunner van de nieuwe tv-versie.

Lost in Space is na Altered Carbon de tweede grootschalige scifi-serie die Netflix dit jaar beschikbaar stelt. Bekijk alvast de teaser, met een voice-over van Molly Parker.


Jessica Jones: teaser trailer voor tweede seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Jessica Jones (Krysten Ritter) doet alles op haar eigen manier in de nieuwe teaser trailer voor haar Netflix-serie.

De opvliegende privé-detective die niet vies is van een glas whiskey keert 8 op maart weer terug met dertien nieuwe afleveringen. Het personage werd eind 2016 geïntroduceerd in het eerste seizoen van Luke Cage en was na het eerste seizoen van haar eigen serie ook te zien in The Defenders. Over verhaallijn van het tweede seizoen van Jessica Jones wordt redelijk geheimzinnig gedaan; de nieuwe teaser trailer blikt vooral terug op het eerste seizoen en bevat - in tegenstelling tot de vorige trailer - niet heel veel nieuwe beelden. Zo is het nog altijd niet duidelijk wie deze keer aantreedt als de 'big bad', hoewel David Tennant straks op één of andere manier terug zal keren als Jessica's aartsvijand Kilgrave. Daarnaast krijgt Janet McTeer (Battle Creek) dit seizoen een belangrijke bijrol als een nog niet bekend gemaakt personage.

Jessica Jones is de eerste Marvel-serie van Netflix die in 2018 wordt hervat. Later dit jaar keert ook Daredevil terug naar Netflix met het derde seizoen van zijn serie.


Santa Clarita Diet S02 verschijnt op 23 maart

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Drew Barrymore heeft nog altijd een onstilbare honger in het tweede seizoen van de komische horrorserie op Netflix.

Barrymore is in Santa Clarita Diet te zien als Sheila, een normale moeder en makelaar die plots komt te overlijden, maar vervolgens opstaat uit de dood en een ontzettende trek in mensenvlees heeft gekregen. Haar liefhebbende echtgenoot Joel (Timothy Olyphant uit Deadwood) probeert haar extreme conditie uit alle macht verborgen te houden. In de tweede reeks zoekt het echtpaar naar nieuwe slachoffers, terwijl ze de oorsprong van Sheila's conditie proberen te achterhalen, in de hoop verdere verspreiding te voorkomen. Ook zijn er nieuwe gastrolspelers; Joel McHale (The Joel McHale Show) en Maggie Lawson (Psych) spelen twee rivaliserende makelaars, die de competitieve kant van Joel en Sheila naar boven halen en Gerald McRaney (Emmy-winnaar voor This is Us) te zien als een gepensioneerde legerkolonel.

Santa Clarita Diet werd bedacht door Victor Fresco, die eerder werkte aan komische series als Better of Ted en My Name is Earl. Vanaf 23 maart weer terug op Netflix.

Lees ook: Santa Clarita Diet S01: waar is het kloppende hart?.


Deep State gaat 12 april van start op Fox

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Na films als Kingsman, Body of Lies en Tinker Tailor Soldier Spy duikt Mark Strong nu ook op televisie in de wereld van de (internationale) spionage.

De Britse acteur geeft in Deep State (de term verwijst naar een overheid binnen een overheid) gestalte aan Max Easton, een voormalig MI6-agent die toch weer door zijn superieuren naar het Midden-Oosten wordt gestuurd. Daar krijgt hij de kans om de dood van zijn zoon - en zelf ook spion - Harry (Joe Dempsie, bekend als Gendry in Game of Thrones) te wreken. Harry zou namelijk tijdens zijn laatste missie in het Midden-Oosten gedood zijn door terroristen. Bijrollen zijn er voor Karima McAdams (Vikings), Alistair Petrie (The Night Manager) en Pip Torrens (The Crown). Deep State werd bedacht door Matthew Parkhill (Rogue) en is de eerste originele serie die Fox produceert buiten Amerika. De zender is de serie aan het promoten als een 'must see' voor de fans van Homeland, dat op 24 maart wordt hervat op NPO 3.

De eerste aflevering van Deep State gaat in Nederland op 12 april in première. Bekijk alvast een aantal korte teasers, gevolgd door de eerder verschenen trailer.


Miranda Otto krijgt rol in Sabrina-serie van Netflix

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Miranda Otto (24: Legacy, Homeland) maakt het trio heksen in de aanstaande Sabrina-serie van Netflix compleet.

De Australische actrice mag in The Chilling Adventures of Sabrina (overigens nog wel een werktitel) gestalte geven aan Zelda Spellman, de zus van Hilda Spellman (Lucy Davis) en de tante van titelpersonage Sabrina (Kiernan Shipka). In de serie probeert Sabrina haar leven als 'heks in opleiding' te combineren met school, terwijl ze samen met haar tantes de familie beschermt tegen occulte bedreigingen. Hilda is de meer moederlijke tante en Zelda is de meer strenge tante. Met de casting van Otto zijn de drie hoofdrollen nu ingevuld. De actrice was onlangs te zien als de nieuwe CTU-baas in het inmiddels gestopte 24: Legacy en had eerder een grote rol in het vijfde seizoen van Homeland. Op filmgebied is ze bekend van haar rol als Éowyn in The Lord of The Rings.

Volgens Netflix wordt de nieuwe Sabrina een serie in de stijl van Rosemary's Baby en The Exorcist. De stripverfilming is afkomstig van de schrijvers van Riverdale.