Bartkowiak

Bartkowiak: Poolse actiefilm vol clichés

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Een voormalig MMA-vechter ontdekt dat de dood van zijn broer geen ongeluk was.

De Poolse actiefilm Bartkowiak heeft wat je verwacht van een film in dit genre: geen sterk plot of waanzinnig goed acteerwerk, maar wel een rits aan goed gechoreografeerde vechtscènes. Hoewel het probeert om meer diepgang te creëren, vervalt het verhaal in clichés.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De film volgt Tomek Bartkowiak (Józef Pawlowski), een voormalig MMA-vechter die ervan beschuldigd werd anabolen te hebben gebruikt bij zijn laatste wedstrijd. Hij is niet meer welkom in de MMA-wereld en is uit de stad vertrokken om te werken als beveiliger bij club Opium. Zijn broer Wiktor is eigenaar van club Ring en wanneer hij overlijdt bij een auto-ongeluk neemt Tomek de zaak over. De panden in de buurt van de club worden ondertussen opgekocht – de eigenaren worden op gewelddadige wijze gedwongen tot verkoop.

Natuurlijk wil de organisatie onder leiding van crimineel Rafal Kolodziejczyk (Bartlomiej Topa) ook zijn club, maar daar gaat Tomek niet akkoord mee. Hij wil achterhalen of de dood van zijn broer eigenlijk moord was. Werd Wiktor vermoord omdat hij zijn club niet wilde verkopen?

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Bij zijn zoektocht krijgt hij hulp van zijn voormalige coach Pawel (Szymon Bobrowski) en diens dochter Dominika (Zofia Domalik). Wat volgt is een voorspelbare ontrafeling van wie erachter zit. Ook komt hij weer oog in oog met de vechter met wie hij voor het laatst in de ring stond.

De personages en hun onderlinge connecties in de film zijn net geloofwaardig genoeg om deze actiefilm vermakelijk te maken, ook al is het plot niet erg origineel.

Bartkowiak, vanaf 28 juli 2021 op Netflix

Lees ook