Alle 3Lab programma's op een rij: welke moet je zien!

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Verschillende programma’s, van documentaires tot muziekprogramma’s, krijgen onder de naam 3Lab de kans om zich te bewijzen.

Verschillende programma’s, van documentaires tot muziekprogramma’s, krijgen onder de naam 3Lab

de kans om zich te bewijzen.
Maandag 14 augustus
Het beest in Klaas
NPO 3, 20:10 uur
Cabaretier Klaas van Eerden duikt in de dierenwereld om hun talenten te ontdekken. Kan de mens een dier als de roofvogel evenaren in snelheid, in zintuigelijke waarneming of in het vermogen om te kunnen vliegen?

Naakt
NPO 3, 20:55 uur
Kunstenaar Frank E. Hollywood en presentatrice Nienke de la Rive Box gaan naar een wereldstad om een moderne versie te maken van een historisch naaktportret dat daar ooit gemaakt is. Ook onderzoeken ze hoe vrij jongeren tegenwoordig omgaan met het tonen van hun naakte lichaam.

Achter de schermen
NPO 3, 21:30 uur
In dit sketchprogramma geeft de maker een kijkje achter de schermen, waarin getoond wordt hoe de eindredacteur onderwerpen bedenkt, gemaakte sketches bekijkt en monteert. In dit proces verloopt niet alles even vlekkeloos.

Yung Doc: De eierlanders
NPO 3, 21:40 uur
Portret van IJburg in Amsterdam, de snelst groeiende nieuwbouwwijk in Nederland. Filmmaker Phi Nguyen werpt middels persoonlijke getuigenissen van oorspronkelijke bewoners een blik op een donkere periode uit de Nederlandse geschiedenis.

Dinsdag 15 augustus
Phil & Pascal veroveren de wereld
NPO 3, 20:10 uur
De twee autistische vrienden en pretparkfanaten Phil (36) en Pascal (30) trekken de wereld over op zoek naar de hoogste, steilste, langste achtbanen. In hun zoektocht komen ze in aanraking met bijzondere plekken en mensen.

Iris onderzoekt: Gemengde relaties
NPO 3, 20:45 uur
Programmamaker en columniste Iris van Lunenburg, geboren op Haïti en opgegroeid in Emmen, onderzoekt wat voor plaats gemengd daten heeft in Nederland. Waar komt haar voorkeur voor de witte Nederlander vandaan? En wat voor rol spelen integratie en acceptatie hierbij? Om hierachter te komen spreekt Van Lunenburg met verschillende mensen over gemengde relaties.

Douwe’s Living Room ft. Michiel Romeyn
NPO 3, 21:40 uur
Absurdistisch muziekprogramma waarin singer-songwriter Douwe Bob de band De Staat en zanger Danny Vera ontvangt. Acteur Michiel Romeyn speelt een studiomanager die weinig kennis van muzikaal talent heeft en die worstelt met familieproblemen: een combinatie van muziek en satire.

Woensdag 16 augustus
Broederliefde
NPO 3, 20:10 uur
De rapgroep Broederliefde keert in dit realityprogramma terug naar de Rotterdamse wijk Spangen, waar de bandleden vandaan komen. Ze schieten de minderbedeelde inwoners van de wijk te hulp, door binnen 48 uur een actieplan ten uitvoer te brengen om het leven van de buurt een stukje beter te maken.

Couscous & baklava
NPO 3, 21:00 uur
Stand-upcomedians van Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Nederlandse oorsprong duiken in de wereld van de multiculturele samenleving. Welke vooroordelen zijn er over de verschillende culturen in de multi-etnische gemeenschap in Nederland?

Vrienden van de Bijlmer
NPO 3, 21.25 uur
Rapper en trotse Bijlmer-bewoner Gikkels, geboren als Gideon Everduim (1984), laat zien wat de Amsterdamse wijk voor hem betekent. Samen met EO-presentator Johan Eikelboom verkent de rapper de wijk om te laten zien wat leven in de Bijlmer inhoudt.

Fresku Teemong Show
NPO 3, 22:00 uur
Hiphop-artiest Fresku en regisseur Teemong laten zich uit over onderwerpen als het vluchtelingenvraagstuk, de graaicultuur en de Zwarte Piet-discussie. De beelden zijn gemonteerd door Teemong, die als regisseur al vele muziekvideo’s en korte films heeft gemaakt binnen de hiphopcultuur.

Zondag 20 augustus
Zalig zijn de onwetenden
NPO3, 23:30 uur
Film over Lola, een 26-jarige vrouw die woont en werk op een rondreizend theaterfestival. Wanneer ze de blinde trompettist Christiaan ontmoet, raakt ze volledig in de ban zijn zintuiglijke bestaan.

Lees ook