A Million Little Things S01E01-02: oprecht melodrama a la This Is Us

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Hoe goed ken je je beste vrienden nu werkelijk?

‘Alles gebeurt met een reden.’ Dat is de levenslange mantra van Jonathan Dixon (Ron Livingston, Office Space), het kloppende hart van een vriendenclub bestaande uit Eddie (David Giuntoli, Grimm), Rome (Romany Malco, Weeds) en Gary (James Roday, Psych). Maar wanneer Jon in de pilot al binnen vijf minuten glimlachend van het balkon van zijn kantoor springt, hebben zijn vrienden grote moeite daar het zilveren randje bij te vinden.

https://www.youtube.com/watch?v=8ygl1pAcwmA

Voor de kijker komt zijn dood – zelfs wanneer je de trailer niet gezien hebt - niet als een verrassing. Daarvoor stuurt hij zijn secretaresse Ashley (Christina Ochoa, tv-serie Animal Kingdom) net iets te nadrukkelijk weg voor een ‘extra lange’ lunch, en belooft hij een projectontwikkelaar aan de telefoon dat ze of nu tot een overeenkomst komen, of nooit.

Maar voor de rest is zijn voortijdige einde als een donderslag bij heldere hemel. Waarom sprong Jon van het balkon? Waarom had niemand het voorzien? Hoe goed kennen ze elkaar nu eigenlijk echt? Want, zo blijkt, iedereen heeft zo zijn eigen geheimen en problemen. Eddie, ongelukkig getrouwd met Katherine (Grace Park, Hawaii Five-O), heeft een affaire en Gary worstelt met de naweeën van zijn borstkankerdiagnose. Rome, wèl gelukkig getrouwd maar toch diepongelukkig, verbaast zich dat de ‘perfecte’ Jon hem net voor is geweest.

Zelfs Maggie (Allison Miller, 13 Reasons Why, Incorporated), het kersverse vriendinnetje van Gary, houdt belangrijke informatie voor hem achter. En wat is er gebeurd met de brief die John voor zijn vrouw Delilah (Stéphanie Szostak, Satisfaction) achterliet?

De dood van Jon, de verbinder, brengt de drie vrienden toch weer nader tot elkaar. Maar of ze vanaf nu echt helemaal eerlijk tegen elkaar durven te zijn…

Wat betreft oprecht melodrama doet A Million Little Things denken aan de onvervalste tranentrekker This Is Us, maar dan bekeken vanuit een vriendengroep en niet vanuit een gezin. De cast is niet van hetzelfde kaliber als die van This Is Us, maar toch zijn de acteurs sympathiek genoeg en de eerste twee afleveringen complex genoeg, dat het benieuwd maakt naar meer.

A Million Little Things S01, eerste vijf afleveringen vanaf 26 december op Videoland, daarna elke week een nieuwe aflevering.

Lees ook