Woensel West

Woensel West S01: crimeserie in Eindhoven

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Met rapper Fresku en cabaretier Theo Maassen in de hoofdrollen.

De crimeserie Woensel West heeft een potentievol concept: een crimineel keert terug in zijn nu totaal gegentrificeerde volksbuurt en wil zijn imperium weer opbouwen. Alleen is de uitvoering van de in Eindhoven gefilmde serie rommelig en zitten er onnodige en ongeloofwaardige wendingen in, waardoor het meer een komedie is met veel geweld.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Woensel West is een bestaande wijk in Eindhoven en werd in 2007 een Vogelaarwijk. Rapper Fresku (die hier als acteur debuteert in de hoofdrol) is daar opgegroeid en er werd een podcast over de geschiedenis van de wijk gemaakt door het audiocollectief Fufu en Dadels. Een vruchtbaar onderwerp dus, omdat gentrificatie van volksbuurten steeds vaker voorkomt.

Het vierdelige verhaal volgt Bryan ‘de Bison’ Bijlhout (Fresku, Ron Goossens, Low Budget Stuntman). Die bijnaam kreeg hij omdat hij naar eigen zeggen een paard knock-out sloeg met een kopstoot. Hij komt na tien jaar gevangenis terug in zijn wijk Woensel West. Alleen is deze onherkenbaar geworden door yuppen, vegan restaurants en foodtrucks. ‘Waarom zou je vlees namaken, als vlees al bestaat?’, vraagt Bryan verontwaardigd en met een dik Eindhovens accent als zijn maat hem een hamburger geeft die vegan blijkt te zijn.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Wat hij het meest gemist heeft is ‘neuken en eten’, dus gaat hij naar zijn (ex-)vriendin Rilana (Stefanie van Leersum) om zijn nog steeds brandende liefde, of eigenlijk lust, kenbaar te maken. Maar de moeder van zijn kind heeft geen interesse en heeft bovendien een nieuwe liefde: politieagente Bobbie (Imanuelle Grives).

Zijn oude vrienden zijn ook veranderd: in plaats van drugs te koken, kookt een vriend van hem nu pannenkoeken in een foodtruck voor kinderfeestjes. Dat gaat Bryan allemaal veel te ver en hij zet zijn zinnen op het weer terugpakken van de wijk. Hoe? Door zijn criminele imperium weer op te bouwen, te beginnen met een geheime vechtclub. Zijn zoontje Jeffie (Jahrino Lucíano Dos Reis Rommy) helpt ook mee om klanten te vinden. Maar de Bison en zijn vrienden stuiten op zijn meedogenloze vijand Nout (Theo Maassen, Random Shit en Barrie Barista), die pornoboer is. En dat zorgt voor zeer gevaarlijke (en brandbare) situaties.

Woensel West S01, vanaf 17 december 2021 op Videoland

Lees ook