With Love

With Love S01: vernieuwend en vertrouwd tegelijkertijd

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

De romkom-serie volgt een latino-familie tijdens vijf feestdagen.

De romantische komedie With Love is als een warme deken voor de feestdagen. De serie – gemaakt door Gloria Calderón Kellett, mede-bedenker van One Day at a Time – volgt de hechte Mexicaans-Amerikaanse familie Diaz en hun romantische relaties en hartzeer. Het heeft alle mierzoete romkom-ingrediënten, inclusief de nodige clichés. Maar het doet iets nieuws: het breidt het vooral witte en heteronormatieve genre uit door driedimensionale BIPOC, trans- en queerpersonages op de voorgrond te plaatsen.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Met een feestdag als startpunt voor elke aflevering, volgt de vijfdelige serie Lily (Emeraude Toubia, Shadowhunters) en Jorge Jr. (Mark Indelicato, Ugly Betty), hun ouders Beatriz (Constance Marie) en Jorge Sr. (Benito Martinez), en familielid Sol (Isis King). Lily is recentelijk single, maar wanneer ze de romantisch pessimistische Santiago (Rome Flynn) ontmoet komt daar verandering in. Jorge Jr. heeft een gezonde relatie met Henry (Vincent Rodriguez III, Crazy Ex-girlfriend).

Sol is een genderqueer oncoloog die een serieuze relatie krijgt met haar collega Miles (Todd Grinnell, One Day at a Time). Sol’s verhaallijn is tevens de eerste trans romance in een kerstromkom. En in de ogenschijnlijk gelukkige en perfecte relatie van Beatriz en Jorge is de ooit vurige liefde tussen de twee vervangen door vriendschap, iets waar ze verandering in willen en moeten brengen om hun huwelijk te redden.

De serie gebruikt de feestelijke hoogtepunten om familiaire bemoeienissen met humor te benaderen en geeft herkenbare personages en verhalen. Duidelijk is dat er zowel voor als achter de schermen met een diverse cast, crew en schrijversteam gewerkt is. De serie is gelaagd, de personages zijn niet tragisch, het geeft positieve representatie, en het is een voorbeeld van hoe inclusief taalgebruik klinkt.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

‘Liefde is een actie, een participerende emotie’, schreef de deze week overleden iconische auteur bell hooks. With Love laat zien dat liefde mooi en magisch is, maar dat je er tegelijkertijd ook iets voor moet doen om dat zo te houden.

With Love, vanaf 17 december 2021 op Amazon Prime Video

Lees ook