Wie is de Mol S20E07: volgende week 2 kandidaten naar huis!

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Wát? Nóg een aflevering waarin er niemand naar huis moet? Dan gaan er volgende week twee kandidaten weg!

Zeer verrassend, dat niemand naar huis hoeft. Met de grote finale op 14 maart houdt dat in dat er volgende week (29 februari) waarschijnlijk twee kandidaten een rood scherm krijgen. Immers, elk seizoen wordt de finale gespeeld met 3 kandidaten in de een-na-laatste aflevering (7 maart), waarna tijdens de grote liveshow in Vondel CS (14 maart) de winnaar bekend wordt gemaakt.

Eerst maar even deze aflevering bespreken. Bij de eerste opdracht, met die autootjes, is het natuurlijk chaos alom. Al moeilijk zat om deze opdracht te voltooien als je als kandidaat weet wat de bedoeling is, laat staan dat je pas weet waarop je moest letten na afloop. Zo’n portofoon lijkt een handig hulpmiddel, maar dit werkt eigenlijk alleen maar averechts. Er kan maar 1 iemand tegelijk een boodschap inspreken, waardoor waarschijnlijk veel boodschappen niet eens doorkomen. Wat viel op? Nathan die wordt opgedragen om elke auto door te geven, waarop hij antwoordt: ‘Ja, ga ik doen.’ Precies op dat moment passeert er een auto, die hij niet doorgeeft. Ha!

Leonie denkt dat het goed is om auto’s te tellen en wil een onderscheid maken door de chauffeurs te gaan herkennen. Wat een onnozel plan! En al helemaal om hiermee te beginnen als er al 15 minuten zijn gespeeld.

Verder opvallend: Buddy wordt gevraagd hoeveel rode auto’s er rond reden. Buddy: ‘Ik heb er 7 opgeschreven, dus dat keer 3 (huh?) is 21, dus dat keer 3 is 63 (serieus Buddy, 63 rode auto’s?). Oh nee, dat is te veel: 27 (huh?).’ Buddy noemde als eerst het goede antwoord: 7. Waarom al die rekensommen daarna?

Lasergamen tegen de Mol! Heel leuk gevonden, vooral omdat je als kandidaat echt het idee hebt dat je iemand hier kan ontmaskeren door hem letterlijk te zien. We herinneren ons Mollen Patrick Stoof en Kees Tol die eerder al soortgelijke opdrachten moesten aangaan met kandidaten. Wat zij in de nababbel aangaven was dat ze vooral voor deze opdracht heel zenuwachtig waren. Goed dus om de reacties van de kandidaten te gaan bekijken voor en na deze opdracht. Wat we zien is een oprecht opgetogen Buddy, Miljuschka die niet reageert en Rob die de andere reacties peilt… Hmm. Maar na afloop zien we ineens een zeer teleurgestelde Buddy. Waarom? Omdat-ie de Mol niet heeft gezien óf omdat-ie is ontdekt? Het zou toch niet dat Buddy… Nee!

Wat verder opvalt is dat Nathan stelt dat hij in een een-tegen-een-duel met de Mol hem ‘sowieso gaat pakken’. Als je sowieso gaat winnen, kan dat natuurlijk alleen maar zo zijn als je tegen jezelf speelt, niet?

Gek trouwens, dat er zo op de Mol gejaagd wordt door die kandidaten. Enerzijds kan je op die manier niet meer geld verdienen (want het spel is gelijk afgelopen), anderzijds kan je niet meer van de Mol zien – je kan niet dichter bij hem (het is natuurlijk Nathan) komen om te zien wie het is. Ik zou zeggen: je wil juist níet de Mol neerschieten. Laat de Mol maar lekker al jouw lampjes op rood schieten en zorg dat je zelf dichter bij de Mol kan komen om écht te zien wie het is…

Die laatste opdracht, met die foto’s van Chinezen. Tja, als je maar 1 keer zo’n opdracht hoort van Rik, is er natuurlijk niemand die precies weet wat er moet gebeuren. Een foutje (een Chinees meer of minder op de foto) is natuurlijk zo gemaakt. Maar het lijkt me dat je in ieder geval wél de foto-opdrachten onthoudt die met jezelf te maken hebben. Gek dan dat Rob geen enkele keer meer refereert aan de foto waarop hij gitaar moet spelen. En dat Nathan niet meer weet dat hij met stropdassen op de foto moet… Ja, er gaat natuurlijk een hoop fout, als welhaast vanzelfsprekend. Hier hoef je als Mol niet heel erg je best te doen om wat geld te verspelen. Je treuzelt wat, maakt net even een klein foutje, ‘vergeet’ even hoe het ook weer moest. Precies het spel wat Nathan hier laat zien, natuurlijk. 

Dan over de aanpak: waarom focussen de kandidaten zich op de 6 foto-opdrachten waarin ze zelf een rol spelen? Is het niet veel makkelijker om te gaan voor de opdrachten waarin ze juist zelf níet op hoeven? Immers, die foto kan ieder van de kandidaten maken. Daarnaast: het was natuurlijk veel makkelijker als de kandidaten, nog vóór de uitleg van Rik, even snel hadden besloten dat iedere kandidaat 3 opdrachten zou onthouden...

Dan de executie. Zeer interessant om te weten waarop iedereen zit. Laten we het even op een rijtje zetten: Miljuschka à Leonie. Rob à Buddy en Leonie (maar vult test in op Buddy). Leonie à Miljuschka. Nathan à hier komen we niet achter. Buddy à Leonie. Vervolgens zien alleen Nathan (waarvan we dus geen info hebben, maar we zagen in de vorige afleveringen dat hij op Miljuschka zit) en Buddy (die dus op Leonie zit) hun scherm. Dat betekent dat Rob, Leonie of Miljuschka een rood scherm gehad zouden hebben. Miljuschka zegt dat ze de test hetzelfde als Buddy heeft ingevuld, dus zij zou vast ook een groen scherm hebben gehad. Het rode scherm zat dus bij Rob of Leonie. Omdat Leonie, net als Nathan (die een groen scherm had) op Miljuschka zit, ligt het voor de hand om te denken dat Rob het rode scherm zou hebben gekregen. Of hij moet de Mol zijn, natuurlijk…

Nog even twee hints: de telefoon die in de eerste afleveringen in beeld was – als oproep om mee te spelen via de app – laat een tijd van 10.41 zien. En zie nu: in elke aflevering is op minuut 10.41 Leonie te zien of te horen….

Tot slot de mysterieuze melding die vrijdag werd vrijgegeven op internet: het intercomgeluid van Schiphol, gevolgd door de tekst ‘Maandag 24 februari’. Wat heeft dit te betekenen? Molloten zullen vast afreizen naar Schiphol, dus we bereiden ons vast voor op een nieuwe hint aanstaande maandag!

Lees ook